“Μακεδονία Ξακουστή”: Το πιο πολυδιαβασμένο άρθρο του Reportal για το 2018

Ένα προφητικό δημοσίευμα ήταν η πιο πολυδιαβασμένη ανάρτηση του Reportal για τη χρονιά που φεύγει. Ο λόγος για την ανάρτηση που είχε κάνει το “R” στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και το “πέρασμα” των ουλαμών του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου της πόλης.

Οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου -κάποιοι από τους οποίους είναι πλέον απόφοιτοι- είχαν αποφασίσει με τη βοήθεια και της γυμνάστριας τους, να τραγουδήσουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων το εμβατηριακό τραγούδι “Μακεδονία Ξακουστή”.

Αυτό που είναι άξιο αναφοράς όμως είναι το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη επέτειο δεν είχε ανοίξει ακόμη η συζήτηση για το μακεδονικό ζήτημα και την ονομασία των Σκοπίων. Θυμίζουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών -που αν κυρωθεί από τα Κοινοβούλια Ελλάδας και Σκοπίων θα δώσει στο κρατίδιο το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’- υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου, οπότε αυτή η κίνηση των μαθητών στην 25η Μαρτίου και άρα και η ανάρτηση του Reportal δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί προφητική.

Από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή στη μερίδα του κόσμου που διαφωνεί, το βίντεο του Reportal πρωταγωνίστησε σε δεκάδες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είτε μαζί με το δημοσίευμα, είτε χωρίς αυτό, ιδώθηκε χιλιάδες φορές από χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ελλάδα.

Το δε παράδειγμα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ βρήκε μιμητές σε πολλά σχολεία στην επόμενη εθνική επέτειο που ήταν αυτή της 28ης Οκτωβρίου.

Θυμηθείτε το: