Ιδιωτικοί Υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι δεν μπόρεσαν να καταγγείλουν τη μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων

Μία σοβαρή καταγγελία κάνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας “η Ένωση” υποστηρίζοντας ότι ο τηλεφωνικός αριθμός 15512 του Υπουργείου Εργασίας, στον οποίο μπορούσαν να κάνουν σχετική καταγγελία όσοι δεν έλαβαν δώρο Χριστουγέννων, δεν λειτουργούσε.

Η ανακοίνωση του Σωματείου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλει την ταλαιπωρία και τονεμπαιγμό χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέσω της «υπηρεσίας»15512 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που η παραβατικότητα έχει αγγίξει «κόκκινο» τις ημέρες των εορτών, χιλιάδες εργαζόμενοι να προσπαθούν να καταγγείλουν στο 15512 τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, από την Παρασκευή 21.12.2018 το μεσημέρι έως τη Δευτέρα 24.12.2018 το πρωι (που ήταν κλειστές οι επιθεωρήσεις εργασίας) και να βγαίνει τηλεφωνητής παραπέμποντας σε ώρες λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών (08.00-15.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή).

Δεν είναι δυνατόν συνάδελφοί μας να επικοινωνούν με το 15512, σε ώρες και ημέρες λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών και να τους παραπέμπουν στις τοπικές επιθεωρήσεις εργασίας. Τότε ποιος ο λόγος να λειτουργεί και να διαφημίζεται προς το κοινό μια τέτοια υπηρεσία, αν δεν υπάρχει εξυπηρέτηση την ώρα που την έχουν ανάγκη οι χρήστες;

Θα παρακαλέσουμε τους ιθύνοντες του Υπουργείου Εργασίας ή να καταργήσουν εντελώς την γραμμή καταγγελιών 15512 ή να την μετατρέψουν σε πολυδύναμο κέντρο 24ωρης υποδοχής και διεκπεραίωσης καταγγελιών. Συνέχιση ύπαρξής της, τάχα ως «υπηρεσίας προς τους πολίτες», συνιστά ΚΟΡΟΪΔΙΑ.