Μετά από 3.5 χρόνια ξαναλειτούργησε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων “MOYSA” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε τη νέα περίοδο λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής. Το Πολιτιστικό Κέντρο της πρωτεύουσας του Νομού Ροδόπης “είχε κατεβάσει ρολά” για περίπου 3.5 χρόνια, χωρίς ποτέ κανείς να μάθει την πραγματική αιτία για την οποία συνέβη αυτό.

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής είναι το τρίτο “Μέγαρο” της Ελλάδας, μετά από αυτά των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, δηλαδή φέρει όλη εκείνη την υποδομή για άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα κυρίως στον τομέα του ήχου.

Η διαχείρισή του, ανήκει τρόπον τινά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο να κάνει μία ανάρτηση στα social media, μετά τη συναυλία που δόθηκε το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου στο Μέγαρο.

Από αυτή την ανάρτηση πληροφορούμαστε μεταξύ άλλων ότι τον τελευταίο χρόνο δαπανήθηκαν 150.000 € για τη συντήρηση του κτιρίου (50.000 € από το Υπουργείο Πολιτισμού με υπογραφή της Λυδίας Κονιόρδου και 100.000 από την Περιφέρεια ΑΜΘ) καθώς και ότι το κόστος της συντήρησης είναι το μεγαλύτερο αγκάθι για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

“Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες με σημαντικότερες το αυξημένο κόστος των συντηρήσεων και τη χρηματοδότηση των δράσεων και της λειτουργίας του ώστε το Μέγαρο να καταστεί βιώσιμο”, έγραψε συγκεκριμένα ο κος Μέτιος, δεσμευόμενος παράλληλα ότι “εμείς (εν. η ΠΑΜΘ) από την πλευρά μας, έχουμε καταλήξει σε ένα σχέδιο για το πως θα χειριστούμε όλα τα ζητήματα του Μεγάρου, και θα το ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα”.

Η προσέλευση του κόσμου πάντως στη συναυλία της MOYSA ήταν κάτι περισσότερο από μεγάλη.

Ένα δειγμά από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέως “MOYSA” από παλαιότερη εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη