Search
Close this search box.
Οι Αη Βασίληδες “της ντροπής” στο τελωνείο των Καστανεών στην Ορεστιάδα

Το χιούμορ και τον σαρκασμό επιστράτευσαν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της Ορεστιάδας προκειμένου να πείσουν τους συμπολίτες τους να μην κάνουν τα ψώνια τους στην Τουρκία.

Τρία μέλη του Συλλόγου, στρατοπέδευσαν στο τελωνείο των Καστανεών και ντυμένοι με στολή Αη Βασίλη ευχήθηκαν “Καλό Ταξίδι” στους διερχόμενους, κερνώντας τους παράλληλα γλυκά και νερό.

Οι “Αη Βασίληδες” χρησιμοποίησαν και ένα πλακάτ στο οποίο έγραψαν “Καλές Αγορές στην Τουρκία” με σαρκαστική διάθεση φυσικά και σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους συμπατριώτες τους, ώστε να ενισχύσουν την τοπική αγορά.

Το αν κατάφεραν να κάνουν τους διερχόμενους να αισθανθούν ντροπή, είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί, όμως είναι γεγονός ότι η κίνηση των Ελλήνων καταναλωτών προς την Τουρκία έχει αυξηθεί κατακόρυφα ειδικά τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό μαρτυρούν φωτογραφίες, όπως η παρακάτω, που δείχνει ότι την Παρασκευή η ουρά των αυτοκινήτων στο τελωνείο έφτανε μέχρι μέσα στο χωριό των Καστανεών και μάλιστα το ζήτημα πήρε μεγάλη διάσταση ακόμη και σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας.

πηγή φωτό: Facebook / @Κωνσταντίνος Μητακίδης

Αποτελεί επίσης γεγονός (το οποίο έθιξαν στην πρωτότυπη διαμαρτυρία τους οι Έμποροι της Ορεστιάδας) το ότι η μοναδική περίοδος κατά την οποία είχε διακοπεί η κίνηση των Ελλήνων προς την Τουρκία ήταν αυτή κατά την οποία παρέμεναν εκεί φυλακισμένοι οι στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Αφ’ης στιγμής όμως αυτοί απελευθερώθηκαν (14.08.2018) η κίνηση επανήλθε σε πολύ υψηλά επίπεδα – σε τόσο υψηλά μάλιστα που ο Δήμαρχος της Αδριανούπολης Ρετζέπ Γιουρκάν, ανάρτησε στην πόλη εορταστικές αφίσες με ευχές στην ελληνική γλώσσα (σ.σ. η ίδια αφίσα αναρτήθηκε και στην βουλγαρική γλώσσα).

πηγή φωτό: Facebook @Damon Damianos