“Αποκομμένη” η Σαμοθράκη λόγω βλάβης του “ΣΑΟΣ ΙΙ”- Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητά ο Δήμαρχος

Σε έκτακτη ανακοίνωση του ο Δήμος Σαμοθράκης αναφέρει:

“Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, οι επισκέπτες, οι αναμενόμενοι επισκέπτες αλλά και η πολύπαθη τοπική οικονομία από χθές 28.12.2018 δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της διακοπής των δρομολογίων του Ε/Γ Ο/Γ ΣΑΟΣ λόγω βλάβης.
Είναι επιτακτική ανάγκη και θα συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο εντός της ερχόμενης εβδομάδας με απαραίτητη την συμμετοχή όλων των κατοίκων και φορέων για αναζήτηση οριστικής εναλλακτικής λύσης. Τη Δευτέρα 31.12.2018 θα ανακοινωθεί η ημέρα και η ώρα του συμβουλίου.”

Εν τω μεταξύ η SAOS FERRIES χθες (28/12) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση :

“H SAOS FERRIES ενημερώνει ότι σήμερα 28 Δεκεμβρίου 2018 και ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ πραγματοποιούσε ελιγμούς προσέγγισης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Μετά από αυτό το πλοίο ακινητοποιήθηκε ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης.

Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό, και αφού επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο Υπουργείο, ζητήσαμε έγκριση για άμεση έκτακτη δρομολόγηση τόσο του Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ όσο και του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε για τις επόμενες δύο ημέρες τη δρομολόγηση του Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ  Ε/Γ – Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.12.2018 & ΚΥΡΙΑΚΗ 30.12.2018

  ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00 15:30
ΚΥΡΙΑΚΗ 12:00 15:30

 

Παρόλα αυτά σήμερα Σάββατο 29/12 δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.