Μέτρια η τουριστική κίνηση των Χριστουγεννων στην Αλεξανδρούπολη

Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η κίνηση στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης για την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι κρατήσεις κινηθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι – ενδεχομενως και λίγο χαμηλότερα εξήγησε ο διευθυντής του Grecotel Δημήτρης Καραβασίλης και απέδωσε την κατάσταση στην ακόμα υπαρκτή οικονομική κρίση της Ελλάδας.

Στην ενίσχυση του αρνητικού αποτελέσματος συνετέλεσε και η οικονομική κρίση της Τουρκίας, η οποία από το καλοκαίρι και εντεύθεν δεν στέλνει τουρίστες στην Ελλάδα.

Καλυτερατα μηνύματα για την Πρωτοχρονια

Πάρολα αυτά οι ξενοδόχοι ελπίζουν σε βελτίωση της κατάστασης μέσα στο 2019 το οποίο για την Αλεξανδρούπολη τουλάχιστον ξεκινά με θετικούς οιωνούς αφου οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για την Πρωτοχρονια είναι ήδη πολλές.

“Νομίζω ότι την Πρωτοχρονιά όλα τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα” είπε συγκεκριμένα ο κος Καραβασίλης, υποσημείωνοντας όμως ότι οι επισκέπτες κατά κύριο λόγο προέρχονται από το εξωτερικό (Βουλγαρία και Βαλκάνια) γεγονός που είναι μεν θετικό, αλλά ο στόχος παραμένει πάντα η ανάσταση της εγχώριας αγοράς.

Σημειωτέον, ότι φέτος καταγραφηκε σημαντική κίνηση σε ημερήσιες εκδρομές από Τουρκία και πολλές κρατήσεις διαμερισμάτων με το σύστημα airbnb.