Εργαστήριο Προφορικής Ιστορίας για το σιδηρόδρομο στο Ε.Μ.Θ.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αλεξ/πολης ενισχύει την προσπάθεια ανάδειξης του Γαλλικού Σταθμού και σε συνεργασία με τους «Φίλους του Γαλλικού Σταθμού Αλεξ/πολης» διοργανώνει ένα εργαστήριο με θέμα «ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΝΗΜΕΣ» την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17.00 – 20.00 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Υπεύθυνος εργαστηρίου Γιάννης Κουκμάς.
Ξεκλειδώνουμε οικογενειακές μνήμες, ακούμε ανθρώπους της Αλεξ/πολης καθώς ανοίγουν συρτάρια και αφηγούνται στιγμές που συνδέονται με το κοντινό παρελθόν, ξετυλίγουμε την ιστορία μέσα από το σιδηρόδρομο και τα τρένα και καταγράφουμε μικρές ιστορίες του καθενός, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, για να φωτίσουμε περισσότερο την ιστορία της πόλης.
Ευχαριστούμε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και προσωπικά την κ. Αγγέλα Γιαννακίδου για την παραχώρηση του εντευκτηρίου του Μουσείου, για τις ανάγκες του εργαστηρίου.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής, με το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και το τηλέφωνο του καθενός, να στέλνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ τα στοιχεία που θα σταλούν είναι αυστηρώς προσωπικά και υπάρχει δέσμευση μη χρήσης τους για άλλους σκοπούς.
Το εργαστήριο διοργανώνεται σε εθελοντική βάση και είναι δωρεάν.