34 παράτυποι μετανάστες στο Θρακικό Πέλαγος – Ανάμεσά τους έξι παιδιά

Ακόμη ένα κάργκο ανθρώπινων ψυχών “ξεφορτώθηκε” στην παραλία της Θράκης. Αυτή τη φορά 34 άνθρωποι εντοπίστηκαν ανοιχτά της Μαρώνειας να βρίσκονται σε βαρκάκι που έπλεε ακυβέρνητο.

Πρόκειται για 22 άνδρες, έξι γυναίκες και έξι νήπια με χώρες καταγωγής το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Μπαγκλαντές. Οι συλληφθέντες, μεταφέρθηκαν αρχικά στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το γνωστό πλέον τολ, όπου μετά την καταγραφή τους μετήχθησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου, το οποίο σημειωτέον είναι υπερπλήρες όπως “κατήγγειλαν” μόλις χθες οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που ολοκλήρωσαν την παρέμβαση τους στο σημείο.

Για τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς της Αλεξανδρούπολης, ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε να καταγράψουν ανάμεσα στους συλληφθέντες μία τρανς γυναίκα, που όμως υπάρχει το σχετικό νομικό πλαίσιο και γι’ αυτό. Οι τρανς άνθρωποι οφείλουν να δίνουν στις αρχές τα στοιχεία που αναγράφονται στις αστυνομικές τους ταυτότητες (αυτό ισχύει κυρίως στις περιπτώσεις όπου δεν έχει γίνει επαναπροσδιορισμός φύλου και στην ταυτότητα αναγράφονται στοιχεία που δεν ‘συνάδουν’ με την εμφάνιση του ατόμου), αλλά οι αρχές οφείλουν να τους συμπεριφέρονται και να τους προσφωνούν ως προς το φύλο που τα ίδια τα άτομα έχουν επιλέξει.

Εν προκειμένω πάντως, αν και το περιστατικό πήρε μία λανθάνουσα έκταση, το άτομο διαχειρίστηκε με βάση το κοινωνικό και όχι το βιολογικό του φύλο, αφού αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα.

Εν τω μεταξύ, ήδη πλέον έχει αρχίσει να “ψιθυρίζεται” ότι η Μαρώνεια αποτελεί ή τείνει να γίνει πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστών στο Θρακικό Πέλαγος.