Ορεστιάδα: Δείτε το Εορταστικό Πρόγραμμα στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Όπως κάθε χρόνο στην εορταστική περίοδο, έτσι και φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιάζει τις παραστάσεις του, για μικρούς και μεγάλους γιατί… και στις γιορτές «Πάμε Θέατρο» στη Νέα Ορεστιάδα! Παράλληλα, συνεχίζονται καθημερινά με ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα, και οι προβολές στη μεγάλη οθόνη του Cine ΔΙΟΝΥΣΟΣ, με ταινίες για μικρούς και μεγάλους, ειδικά επιλεγμένες για τη γιορτινή περίοδο. Αναλυτικά:

Τετάρτη 26/12, στις 21:15
Ο «Φόνος στην οδό Λουρσίν» από την Κεντρική Σκηνή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Δύο μοναδικές ευκαιρίες για δυο απολαυστικά γιορτινά βράδια με την… απόλυτη φαρσοκωμωδία που κέρδισε τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα του κοινού όπου κι αν παίχτηκε! Την Τετάρτη και την Πέμπτη στις 9:15 το βράδυ, ξαναζωνταντεύουν στη σκηνή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ οι περιπέτειες των πιο… ανατρεπτικών και… δολοφονικών ζευγαριών του Παρισιού, που μπλέκουν τα πάντα και τους πάντες, καθώς μπλέκονται και οι ίδιοι ακόμη περισσότερο με τα εγκλήματα της οδού Λουρσίν… Ένα έργο βασισμένο στην «Υπόθεση της οδού Λουρσίν» του Ευγένιου Λαμπίς, σε νέα απόδοση και σκηνοθεσία του Άκη Τσονίδη. Παίζουν (αλφαβητικά): Θοδωρής Γκόγκουα, Βάσια Ζάχρα, Μαρία Κυριακίδη, Δημήτρης Μωρίδης, Άννα Πατούνα, Νίκος Πατούνας και ο Άκης Τσονίδης.

Πέμπτη 27/12
– στις 18:00
Θέατρο για παιδιά: «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο», του Γιάννη Ξανθούλη σε μουσική Γιώργου Κατσαρού, σκηνοθεσία-χορογραφίες Άκη Τσονίδη και σκηνικά-κοστούμια Νίκου Πατούνα. Στην Τσιμεντούπολη τα πάντα είναι γκρίζα από το πολύ τσιμέντο και δεν υπάρχει καθόλου πράσινο. Η Αννούλα επαναστατεί και τη μέρα της γιορτής του Τσιμέντου δραπετεύει στις στέγες των σπιτιών. Δεν θέλει να κατέβει ξανά στην πόλη, αν δεν αλλάξει η κατάσταση. Στις στέγες θα βρει την γιαγιά της που έχει πεθάνει και θα γίνει φίλη με ένα τζίνι, τον Βαγγελάκη. Συντροφιά με τον Βαγγελάκη συναντούν από παλιά Χριστούγεννα και παλιές Κυριακές, μέχρι πουλιά ερωτευμένα… Όταν ο Δήμαρχος της Τσιμεντούπολης αποφασίζει να ανέβει ο ίδιος στις στέγες για να μπορέσει να βρει την Αννούλα, η συνάντησή του με το Μαύρο Σύννεφο θα αλλάξει πολλά.
Πρόκειται για τη νέα παραγωγή για μικρά (αλλά και… μεγαλύτερα, κάθε ηλικίας) παιδιά, με το μεράκι και το σεβασμό στο παιδί που χαρακτηρίζουν κάθε παράσταση «παιδικού θέατρου» του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.
Παίζουν: Φανή Καρασμανάκη, Γεωργία Χατζηχαραλάμπου, Κλειώ Τζανταρμά, Μαρία Κυριακίδη, Στέργιος Γκουτσίδης, Θοδωρής Γκόγκουα, Βαγγέλης Κεσσαρίδης. Φωτισμοί/ήχος: Γιάννης Μητούδης.
– και στις 21:15
«Φόνος στην οδό Λουρσίν» η δεύτερη και τελευταία παράσταση!

Cine Διόνυσος 
Συνεχίζονται οι προβολές στο cine ΔΙΟΝΥΣΟΣ με ένα πλήρες πρόγραμμα ταινιών με όλες τις μεγάλες επιτυχίες που αυτή τη στιγμή προβάλλονται σε όλο τον κόσμο. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ: https://www.gocinema.gr/dionisos/