Συνεχίζεται η ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Μεστης αλλά η κινητοποίηση έγινε

Κανονικά έγινε η κινητοποίηση που είχαν προγραμματίσει στα διόδια της Μεστης τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ από όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Παρόλα αυτά, η βουλευτης Έβρου Νατάσα Γκαρά, είχε ανακοινώσει από τα social media, το πρωί της ίδιας ημερας ότι η ατελής διέλευση από τα διόδια της Μεστης θα συνεχιστεί και για το έτος 2019 και ότι η έκδοση της εφαρμοστικης πραξης θα γίνει τις επόμενες ημέρες .

 

Η πληροφορία ήταν προφανώς εις γνωση των διαδηλωτών που όμως σημείωσαν ότι αυτό δεν τους ικανοποιεί καθώς διεκδικούν ατέλεια διέλευσης επ αόριστον και όχι ‘περιορισμενου χρονου’ (σ.σ. η διεκδίκηση αφορά φυσικά τους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζόμενους από νομό σε νομό).

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση δεν ήταν μεγάλη, και αυτό αποδόθηκε από τους διοργανωτές στο μικρό χρονικό διάστημα που προηγήθηκε της προετοιμασίας της, ενω ειπώθηκε ότι στο μέλλον θα υπάρξει και κλιμάκωση.

Οι διαδηλωτές εκτός από την άρση της ατέλειας διαμαρτύρονται και για την εγκατάσταση δύο νέων σταθμών διοδίων στην ΑΜΘ μέσα στο 2019 και όλα τους αιτήματα μοιράστηκαν μέσω φυλλαδίων στους διερχόμενους οδηγούς.