Αλεξανδρούπολη: 59 υποψήφιους-ες παρουσίασε ο Βαγγέλης Λαμπάκης

Πάνω από 700 άτομα βρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του νυν Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Με την δήλωση εν είδει hastag #synexizoume, ο Βαγγέλης Λαμπάκης παρουσίασε 59 άνδρες και γυναίκες, που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται παλαιά, αλλά και νέα μέλη της παράταξης, που δημιουργήθηκε το 2005 και διοικεί το Δήμο Αλεξανδρούπολης για δύο συνεχόμενες θητείες, από το 2010 και εντεύθεν.

Κοιτώντας #sta_matia το κοινό, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε έναν απολογισμό του έως τώρα έργου του, αναφερόμενος σε αυτά που έχει υλοποιήσει η δημοτική αρχή με στόχο -όπως είπε ο ίδιος- να γίνει η Αλεξανδρούπολη ένας δήμος πρότυπο σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε όσα αναφέρθηκαν είναι το έργο της εκμετάλλευσης της Γεωθερμίας, η ολοκλήρωση του “μικρού” περιφερειακού, η κατασκευή και λειτουργία του Μουσικού Σχολείου (Γυμνασίου και Λυκείου), η αντικατάσταση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED, οι αναπλάσεις Πάρκων και Πλατειών εντός του αστικού ιστού και των οικισμών, η πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου και η έναρξη της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης εν γένει κ.α.

Τον ειρμό του Δημάρχου που ανέβηκε στο βήμα μετά την πρόσκληση της παρουσιάστριας Χριστίνας Κουματζίδου, διέκοψε τεχνηέντως ο stand up comedian Παναγιώτης Κούδας, ο οποίος μέσα σε 5 λεπτά σατίρισε τα έργα και τις ημέρες της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” και του Βαγγέλη Λαμπάκη. Ο Παναγιώτης Κούδας προδιέθεσε θετικά το κοινό, που στη συνέχεια άκουσε τον Δήμαρχο να εξηγεί αυτό που κατά την άποψή του σημαίνει “ασκώ πολιτική”.

Από τη ρητορική του, δεν έλειψε η επαναδιατύπωση της αντίθεσής του στα Χρυσωρυχεία καθώς και η “μάχες” του με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θεωρεί ότι “νίκησε” εφόσον κατάφερε να κερδίσει την παραχώρηση των 43 στρεμμάτων στη χερσαία ζώνη του Λιμανιού.

Ποια ονόματα προκάλεσαν εντύπωση

Ανάμεσα στα άτομα που παρουσίασε ο κος Λαμπάκης στην εκδήλωση της Τρίτης υπήρξαν και κάποιες “εκπλήξεις”, αλλά και ορισμένες μεταγραφές. Ο Παναγιώτης Ατζανός για παράδειγμα, ο οποίος είχε πολιτευτεί μεν αλλά μόνο στην Περιφέρεια ΑΜΘ και το νησί της Σαμοθράκης ήταν ένα από τα μη αναμενόμενα ονόματα, όπως και ο μειονοτικός Γιασάρ Δαγλή με δεδομένο ότι πολιτικά πρόσκειται στο (πρώην) ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με έντονη δράση στον συγκεκριμένο κομματικό χώρο.

Ο Θέμης Κυριακίδης ήταν μία από τις “μεταγραφές” της παράταξης ‘Πόλη και Πολίτες’, αφού είναι γνωστό ότι είχε πολιτευτεί με τον Απόστολο Φωτιάδη στις προηγούμενες εκλογές. Επίσης, η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Θόδωρου Αγγλιά έβαλε τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να “κρεμάει τα αυτοδιοικητικά του παπούτσια”.

Οι υποψήφιοι /ες που παρουσιάστηκαν την Τρίτη δεν αποτελούν το σύνολο του ψηφοδελτίου της παράταξης ‘Πόλη και Πολίτες’ καθώς στο μέλλον θα υπάρξουν ανακοινώσεις και άλλων ονομάτων, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν επίσης αρκετές εκπλήξεις σύμφωνα με πληροφορίες του “R”.

[+] Δύο ειδήσεις που βγήκαν στην παρουσίαση των ονομάτων 

Πέρα από το γεγονός της παρουσίασης των υποψηφίων αυτό καθαυτό, η εκδήλωση περιείχε και δύο ειδήσεις που έως και πριν από αυτήν δεν ήταν γνωστές: Η πρώτη αφορά το Σφαγείο των Φερών, για το οποίο έχει γίνει τόσος λόγος το τελευταίο διάστημα και έχουν προκληθεί ισχυρές αντιδράσεις στις Φέρες. Ο κος Λαμπάκης είπε ότι όλα είναι έτοιμα εκτός από τη διακήρυξη που έπρεπε να είχαν ετοιμάσει οι Μηχανικοί του Δήμου και που θα έχει ολοκληρωθεί σε εύλογο χρόνο.

Η δεύτερη αφορά την Τραϊανούπολη και συγκεκριμένα τους τέσσερις Οθωμανικούς Λουτρώνες που θα ανακαινιστούν και αυτοί σε μία σύμπραξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου και η σχετικές υπογραφές “θα πέσουν” στο τέλος του μήνα.