Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο αναστάτωσε την περιοχή της Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη

Δύο αυτοκίνητα ολοσχερώς κατεστραμμένα και εκτεταμένες ζημιές σε ένα σπίτι είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 18/12 στην οδό Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, ακριβώς απέναντι από το πρατήριο καυσίμων που λειτουργεί επί της συγκεκριμένης οδού.

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά ξέσπασε σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο ιδιωτικό γκαράζ του ιδιοκτήτη του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε ως βασικό καύσιμο το υγραέριο, ενώ η ύπαρξη του πρατηρίου καυσίμων απέναντι από το σημείο της πυρκαγιάς έθεσε σε ακόμη μεγαλύτερο συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Στο σημείο έσπευσαν τρία επανδρωμένα οχήματα, που περιόρισαν τη φωτιά, από την οποία κάηκαν όμως το αυτοκίνητο στο οποίο εκδηλώθηκε, ένα ακόμη που ήταν σταθμευμένο ακριβώς δίπλα και προκλήθηκαν οι ζημιές στα σπίτια.

Η Πυροσβεστική έκανε χρήση και πυροσβεστικού αφρού, υπό τον κίνδυνο ανάφλεξης των καυσίμων του δεύτερου αυτοκινήτου, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η Τροχαία Αλεξανδρούπολης αποκλείοντας την πρόσβαση στο σημείο για όσο διαρκούσε το έργο της κατάσβεσης.

Αυτό που ανησύχησε ιδιαίτερα τους περίοικους ήταν ο πυκνός μαύρος καπνός που προκάλεσε η καύση των πλαστικών μερών των δύο αυτοκινήτων, αλλά και η ίδια η φωτιά που στα πρώτα λεπτά είχε αρκετά μεγάλες φλόγες.