Στα κάγκελα η ΑΔΕΔΥ για τα διόδια της Μέστης και όχι μόνο

Aπό το συνδικαλιστικό όργανο της ΑΔΕΔΥ έρχεται η πρώτη κινητοποίηση για τη λήξη της δωρεάν διέλευσης από τα διόδια της Μέστης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που καλούν μαζί τους όλους τος φορείς της ΑΜΘ, θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια της Μέστης αύριο Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 13.30.

Αν υπάρξει σχετική απόφαση ενδεχομένως να γίνει και συμβολικός αποκλεισμός των διοδίων, είπε στο “R” ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στον Έβρο, όμως αυτό θα ξεκαθαριστεί επί τόπου.

Στόχος της διαμαρτυρίας είναι να καταστεί σαφές προς την κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η ατέλεια διέλευσης από τα διόδια της Μέστης στις 31/12 (οπόταν και λήγει η σχετική ΚΥΑ) την ώρα μάλιστα που οι σταθμοί διοδίων στην ΑΜΘ συνεχώς πολλαπλασιάζονται, αφού μέσα στο 2019 θα λειτουργήσουν άλλοι δύο σταθμοί -ένας στην Καβάλα και ένας στο Αρδάνιο του Έβρου.

Την Τετάρτη 19/12 η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας (από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου) ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην κινητοποίηση.