“Φουλ” οι φυλακές Κομοτηνής – Στο 200% η πληρότητα!

Τους διπλάσιους από όσους δύναται, φιλοξενεί το σωφρονιστικό κατάστημα της Κομοτηνής, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Εφημερίδας Χρόνος. Η φυλακή, που μετράει πλέον 30 χρόνια ζωής, κατασκευάστηκε για να φιλοξενεί 162 άτομα και σήμερα έχει 322, εκ των οποίων μόνο οι 20 περιμένουν κάποιο δικαστήριο, άρα οι 300 είναι “μόνιμοι” (κατάδικοι ή υπόδικοι).

Ποσοστιαία, η πληρότητα της φυλακής αγγίζει το 200%, αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο θέμα, λέει στην εφημερίδα ο διευθυντής Θεοχάρης Σταυρόπουλος. Τουλάχιστον αυτό πρόεκυψε από την σύσκεψη στην οποία συμμετείχε πρόσφατα ο ίδιο στην Αθήνα, μαζί με τους διευθυντές όλων των φυλακών της χώρας, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Γιατί γέμισε η φυλακή 

Ένας απο τους λόγους που οδήγησαν στην υπερσυγκέντρωση κρατουμένων στη φυλακή της Κομοτηνής, ήταν η δίμηνη παύση της εφαρμογής του Νόμου Παρασκευόπουλου. Επιπλέον ομως, η φυλακή της Κομοτηνής επηρεάζεται άμεσα από το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης που καταγράφεται στον Έβρο καθώς οι διακινητές στην πλειοψηφία τους οδηγούνται εκεί συντελώντας στην ραγδαία αύξηση των κρατουμένων.

Άλλωστε, η φυλακή της Κομοτηνής εξυπηρετεί τους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας και Δράμας γι’ αυτό και ο κος Σταυρόπουλος θεωρεί ως πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αποσυμφόρησή της, τη λειτουργία του σοφρωνιστικού καταστήματος στο Νικηφόρο Δράμας, εφόσον βέβαια στελεχωθεί και με το απαιτούμενο προσωπικό.