Δ. Ρίζος:« Να δούμε ποιοι ακόμη και σήμερα κλείνουν το μάτι στην El Dorado και υπόσχονται fast track άδειες για εξόρυξη χρυσού»

Με αφορμή την επίσκεψη, λίγες ημέρες πριν, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, της Επιτετραμμένης  της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα, κας Debbie DesRosiers, αλλά και την δημόσια συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με τα χρυσορυχεία στη Θράκη, θα ήθελα να υπενθυμίσω το εξής:

Δεν έχουν περάσει ούτε 2 μήνες από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, μάλιστα στο διεθνές ειδησεογραφικό Πρακτορείο  Bloomberg, έχει και αυτό την σημασία του ως στοιχείο, όπου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να αναφερθεί στην γνωστή εταιρεία El Dorado και τις Σκουριές και να πει τα εξής:

α) «οι άδειες στην καναδική εταιρεία  θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα» αν αλλάξει η Κυβέρνηση

β) «τα σημερινά εμπόδια θα ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία χρονοτριβή».

Να θυμίσω δε ότι τον Γενάρη του 2017 ο Βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε επίσημη εκδήλωση της ΝΟΔΕ εδώ στον Έβρο, είχε επιλέξει να υμνήσει τα χρυσορυχεία και τη λειτουργία τους στην ομιλία του.

Αυτά προς υπενθύμιση και εγρήγορση.

Γιατί κάποιοι ενδεχομένως νομίζουν πως μπορούν να «παίζουν» με την σαφή και ξεκάθαρη θέση που έχει λάβει η κοινωνία της Θράκης πάνω σε αυτό το θέμα.

 

Δημήτρης Ρίζος Βουλευτής Έβρου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.