“Η κυβέρνηση της Ελλαδας πρέπει να μεγαλώσει τα αυτια της”

Είχαν υποσχεθεί να κάνουν το τακτικό τους συνέδριο για το 2019 στην Ελλάδα, αλλα τελικά διαπίστωσαν ότι αυτό δεν επιτρέπεται από το καταστατικό τους και ως εκ τούτου αποφάσισαν να επισκεφτούν τον Έβρο για να δηλώσουν την παρουσία και τη διάθεση της προσφοράς τους. Ο λογος για το διοικητικό συμβουλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμου, τα μέλη του οποίου αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Εβριτη βουλευτή Τάσου Δημοσχακη και έκαναν τη συγκεκριμένη επίσκεψη που ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Πρώτος σταθμός της αντιπροσωπείας το Τελωνείο των Κήπων οπου “είδαμε τα σύνορα της Ευρώπης με την Ασία και διαπίστωσαμε τη σημαντική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας”, όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Κατσαμπανης.

Εν συνεχεία, οι ομογενείς πολιτικοί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική έφτασαν στο .γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τα “χέρια τους γεμάτα” μεν, αλλά για να διαπιστώσουν και να επισημάνουν εν συνεχεία την δυστοκία της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την αποδοχή βοήθειας.

Πρώτος επεσημανε αυτή την προβληματική κατάσταση ο Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος μάλιστα έφερε και ως παράδειγμα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο παραμένει αναξιοποίητο παρά το διεθνές ενδιαφέρον που συγκεντρώνει, φωτογραφίζοντας ως υπαίτιο της στασιμότητας το ΤΑΙΠΕΔ.

Εν συνεχεία, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Ένωσης κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση “να μεγαλώσει τα αυτιά της” και ο κος Σωτήρης Δελλης στον οποίο ανήκει η φράση εννοούσε ότι πρέπει επιτέλους να υπάρξουν καλύτερα αντανακλαστικά και μεγαλύτερη ευελιξία απο πλευρας Ελλάδας όταν πρόκειται να δεχτεί βοήθεια.

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης θα μείνουν στον Έβρο έως την Κυριακή και το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει επαφές σε όλο τον Έβρο με πολιτικούς αλλά και παραγωγικούς φορείς.