Η Ελένη ήταν μια από τις 7 γυναίκες που δολοφονούνται καθημερινά στην Ευρώπη

Μέρος μια θλιβερής στατιστικής είναι και η Ελένη Τοπαλουδη η 21χρονη φοιτήτρια από το Διδυμοτειχο που δολοφονήθηκε στη Ρόδο πριν από δύο εβδομάδες.

Η Ελένη Τοπαλουδη ήταν μια από της 7 γυναίκες που δολοφονούνται καθημερινά στην Ευρώπη, και αυτό προκύπτει από επίσημες έρευνες που επικαλέστηκε σε δηλώσεις του ο κοινωνικός λειτουργος του Συμβουλευτικού Κέντρου Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών του δήμου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Στεφανίδης.

Σχολιάζοντας το θλιβερό περιστατικό, ο κος Στεφανίδης είπε ακόμη ότι πρέπει να αποτελέσει αφορμή προβληματισμού για όλους καθώς η Βία κατά των γυναικών δεν έχει καταπολεμηθεί, ενώ στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι κανένα περιστατικό βίας δεν μπορεί να τεθεί σε κλίμακα αξιολόγησης και όλα είναι εξ ορισμού σοβαρά, καθώς κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει την καταληξη.

Την ίδια ώρα σύσσωμη η κοινωνία της Ρόδου ζητά την παραδειγματική τιμωρία των δράστων, που έχουν αμαυρώσει τη φήμη του νησιου. Οι δύο δράστες έχουν μεταφερθεί και κρατούνται στις φυλακές των Γρεβενών, με τον έναν εκ εξ αυτών να έχει πέσει και θύμα επίθεσης από συγκρατούμενους τους.