Αλεξανδρούπολη: Χριστουγεννιάτικη Συναυλία “ο Ύμνος των Αγγέλων”

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και η πολυφωνική του χορωδία διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη Συναυλία “ο Ύμνος των Αγγέλων” με την Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 12:00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ), ένας φορέας εθελοντικής προσφοράς, έχει προχωρήσει από το 2008 στη δημιουργία μικτής Παιδικής Χορωδίας, με έδρα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ). Η ίδρυση της Παιδικής Χορωδίας έγινε δυνατή έχοντας αρωγό την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και τη στήριξη του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Διευθυντής της Παιδικής Χορωδίας του ΣΦΜΘ είναι ο εξαίρετος κ. Σωτήρης Αλεβίζος.
Η Παιδική Χορωδία έχει συνεργαστεί με τις συμφωνικές ορχήστρες των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και της Μπαρόκ ορχήστρας «concerto ellenico». Στο ρεπερτόριό της κατατάσσονται σπουδαίοι Έλληνες και Ευρωπαίοι συνθέτες, ενώ έχει πραγματοποιήσει ταξίδια για εμφανίσεις ανά την Ελλάδα. Τα Χριστούγεννα του 2010 συμμετείχε στη Μουσική Παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ) «Μελωδένια Πολιτεία». Συμμετείχε επίσης στα ετήσια διεθνή Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που οργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2011, το 2012 και το 2013 υπό την διεύθυνση των προβεβλημένων Μαέστρων, κ. Gregory Charles , κ.Basillio Astulez και κ. Αντ. Κοντογεωργίου.
Συμμετοχές αλλεπάλληλες, αλλά και εμφανίσεις, είχε σε διάφορες ευκαιρίες και προγράμματα όπως στις ετήσιες «Εβδομάδες Λατρευτικής Μουσικής», στο Βελλίδειο, στο Μέγαρο Μουσικής, στις καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες και Εαρινές Συναυλίες, στην παράσταση διασκευής των Ορνίθων του Αριστοφάνη και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974408998 (Γούδας Δημήτριος, υπεύθυνος Χορωδίας Ιστορικού Μουσείου)