“Οι Έλληνες αστυνομικοί παίρνουν τα κορδόνια από τα παπούτσια των μεταναστών”

“Οι Έλληνες αστυνομικοί παίρνουν τα κορδόνια από τα παπούτσια των μεταναστών και έτσι ξέρουμε ότι πρόκειται για άτομα που επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία” 

Δεν έχουν τέλος από ό,τι φαίνεται τα προπαγανδιστικά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, που επιμένουν ότι οι Έλληνες αστυνομικοί επαναπροωθούν βίαια στην Τουρκία παράτυπους μετανάστες.

Αυτή τη φορά, η εφημερίδα Χουριέτ επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων του χωριού Αντασάρχανλι, στο οποίο είχαν βρεθεί πριν από μερικές ημέρες τα πτώματα τριών παράτυπων μεταναστών που είχαν πεθάνει από το κρύο και φέρονται να είχαν δεχθεί το λεγόμενο pushback (επαναπροώθηση) από την Ελλάδα.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού που βρίσκεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή της Αδριανούπολης, προτρέπουν τους παράτυπους μετανάστες να μην επιχειρούν πέρασμα στην Ελλάδα, αλλά ίδιοι δεν τους ακούν και συχνά πέφτουν θύματα επαναπροωθήσεων.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των μεταναστών που έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία, είναι η απουσία κορδονιών από τα παπούτσια τους, επειδή τους τα παίρνει η Ελληνική Αστυνομία, μαρτυρούν οι κάτοικοι του Αντασάρχανλι.

Διαβάστε το άρθρο της Χουριέτ στην αγγλική του εκδοχή εδώ