Ερντογάν: “Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από τους μουσουλμάνους, αλλά από τους πολίτες της!”

Στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν μπήκαν οι διαδηλωτές της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας ή αλλιώς το λεγόμενο κίνημα “Κίτρινα Γιλέκα”.

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Γαλλίας (όπως και αυτές του Βελγίου και της Ολλανδίας) για να πει ότι “η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από τους Μουσουλμάνους ή τους μετανάστες, αλλά από τους ίδιους τους πολίτες της”!.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι αυτές οι μαζικές διαδηλώσεις δείχνουν ότι η Ευρώπη έχει αποτύχει στην διατήρηση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της διασφάλισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν συντάσσεται με τους διαδηλωτές ούτε και με την προσπάθεια καταστολής τους που εφαρμόζουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, παραλλήλισε τα “Κίτρινα Γιλέκα” με το PKK και το DHKP-C, λέγοντας ότι (Ευρωπαίοι) υποστηρικτές αυτών των οργανώσεων υπάρχουν μέσα στο διαδηλωτικό κίνημα. Κάλεσε μάλιστα τους ηγέτες της Δύσης να συλλάβουν αυτούς τους “τρομοκράτες” και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τις συνέπειες του Νόμου.

“Όταν το κάνετε αυτό (εν. τη σύλληψη), τότε θα καταλάβετε απολύτως τη στάση της Τουρκίας και θα μπορούμε να είμαστε πραγματικοί φίλοι”, είπε ο Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν.