Νύχτα χωρίς βενζίνη στον κάθετο άξονα στον Έβρο – ΜΗ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ!

Είδος πολυτελείας τείνουν να γίνουν τα βενζινάδικα στην Εγνατία Οδό και τον κάθετο άξονά της στον Έβρο, ενώ ειδικά αυτά που διανυκτερεύουν είναι απλώς ανύπαρκτα!

Από την Ορεστιάδα (διασταύρωση Καβύλης συγκεκριμένα), μέχρι τον Απαλό της Αλεξανδρούπολης ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα βενζινάδικο που να μπορεί να εξυπηρετήσει κόσμο τις βραδινές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα: Επί του καθέτου άξονα από την Ορεστιάδα έως το Αρδάνιο υπάρχουν μόλις δύο βενζιναδικα (στον Προβατώνα), που όμως κανένα δεν διανυκτερεύει και κανένα από αυτά δεν έχει αυτόματο πωλητή.

Επομένως, η επιλογή που έχεις είναι να οδηγήσεις από το Αρδάνιο και μετά στην παλιά εθνική οδό, όπου θα βρεις: Δύο βενζινάδικα στο Αρδάνιο, επίσης μη διανυκτερεύοντα και επίσης χωρίς αυτόματο πωλητή, άλλα δύο στις Φέρες (στην ίδια κατάσταση) και ένα στο Μοναστηράκι, το οποίο έχει μεν αυτόματο πωλητή, αλλά λειτουργεί ΜΟΝΟ με κάρτα, την οποία πολλές φορές δεν δέχεται λόγω “προβληματικού δικτύου”!

Από κει και μετά και μέχρι την Αλεξανδρούπολη θα συναντήσεις πάλι κλειστά βενζινάδικα μέχρι να φτάσεις στον Απαλό, όπου θα βρεις το πρώτο πρατήριο το οποίο έχει αυτόματο πωλητή και μπορείς να εξυπηρετηθείς. Αν τώρα, δεν έχεις βενζίνη είτε από αμέλεια, είτε επειδή έχεις πέσει θύμα απάτης στο προηγούμενο βενζινάδικο όπου νόμιζες ότι εφοδιάστηκες, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να διαλέξεις ένα καλό σημείο δεξιά του δρόμου, να παρκάρεις με ασφάλεια και να καλέσεις την οδική σου βοήθεια ή έναν φίλο.

Όλα αυτά, στο τέλος του έτους 2018, σε έναν νομό που θέλει να λέγεται “ο πρώτος προς την Ευρώπη” και σε έναν δρόμο που σύντομα θα έχει και σταθμό διοδίων στον ύψος του Αρδανίου.

Τα συμπεράσματα δικά σας.