Πάσχα με διόδια στο Αρδάνιο θα κάνουν οι Εβριτες

Δυσάρεστα νέα κομισε στη Θράκη ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Οδός Α.Ε. Αποστολος Αντωνουδης, αναφορικά με τα διόδια του Αρδανιου και όχι μόνο.

Μιλώντας στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Συνεδριου της ΓΑΊΑ ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη, ο κος Αντωνουδης είπε κατ’ αρχήν ότι τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού διοδίων του Αρδανιου. Η υποδομή θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μαρτιο-Απριλιο εκτίμησε ο Πρόεδρος και από κει και μετά θα ξεκινήσει η λειτουργία τους.

Επιπλέον, στο τέλος του έτους λήγει η διάρκεια των καρτων ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Μεστης για τους μόνιμους κατοίκους, και με τα μέχρι τώρα δεδομενα δεν πρόκειται να ανανεωθουν. Παράλληλα εντός του α εξαμήνου του 2019 θα τεθεί σε λειτουργία το αναλογικό σύστημα χρέωσης των διοδίων αφού έχουν εκκινήσει οι σχετικές διαδικασίες.

Σε ο,τι αφορά την ελεύθερη διέλευση αυτή θα εξακολουθήσει να ισχύει για ανέργους και ΑμεΑ ενώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες δικαιούχων γίνεται μια διαβούλευση αλλα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που θα καταλήξει.