Εφαρμογή του “Κλεισθένη” στις μεθεπόμενες εκλογές ζητούν οι Δήμαρχοι της Ελλάδας

Την ευθεία αντίθεσή τους -για άλλη μία φορά- στο νομοσχέδιο του “Κλεισθένη” εξέφρασαν οι Δήμαρχοι της Ελλάδας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα.

Η επερχόμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση, μονοπώλησε, όπως ήταν αναμενόμενο το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης, με τον πρόεδρο της Γιώργο Πατούλη να καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “η ΚΕΔΕ κατέθεσε πολύ έγκαιρα τις προτάσεις της για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Το υπ. Εσωτερικών όμως και ο πρώην υπ. Π. Σκουρλέτης δεν συζήτησαν μαζί μας ουσιαστικά αλλά έκαναν ένα υποκριτικό, προσχηματικό διάλογο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση δεν αγαπά την Αυτοδιοίκηση. Μας κορόιδεψαν καθώς όπως αποδείχθηκε δεν είχαν καμία πρόθεση να φύγουμε από το συγκεντρωτικό κράτος και να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, με αναπτυξιακό πρόσημο, αλλά να εξυπηρετήσουν εκλογικές σκοπιμότητες”.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Ι. Καραγιάννης είπε στον τοποθέτηση του, ότι θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική πρόβλεψη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει για το κοινοβούλιο σύμφωνα με την οποία οι αλλαγές στα εκλογικά συστήματα της Αυτοδιοίκησης Α κ Β βαθμού να ισχύουν, από  τις μεθεπόμενες εκλογές.