“Πυρoβόλησε” ο Άνθιμος από την Γιορτή του Πυροβολικού στην Αλεξανδρούπολη

“Πολιτικό” μήνυμα με τον δικό του τρόπο έστειλε από το στρατόπεδο “Ιωάννου”, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος. Ο κ. Άνθιμος βρέθηκε εκεί για τον εορτασμό της προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας και μετά το πέρας της δοξολογίας έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Αφού εξήρε το φρόνημα του Πυροβολικoύ, ενθυμούμενος και την πρόσφατη άσκηση “Παρμενίων”, που είχε παρακολουθήσει, ο κος Άνθιμος είπε: “[…] Αυτό το αγαθό της ελευθερίας να προάγεται και να δημιουργεί αυτό το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αλλά και να δημιουργεί ένα αίσθημα φόβου και προβληματισμού στους κακούς μας γείτονες, που τα τελευταία χρόνια και το τελευταίο διάστημα, μας εξαναγκάζουν να καθίσουμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων για να συζητήσουμε πράγματα που μέχρι τώρα δεν τα συζητούσαμε ποτέ”. 

Στον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκε ο Διοικητής του Δ’ΣΣ Γεώργιος Καμπάς, ενώ μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής ακολούθησε έκθεση οπλικών συστημάτων και μία μικρή επίδειξη αρμάτων της μονάδας.

Η εκδήλωση φυσικά έκλεισε με προσφορά λουκουμάδων σε όλους τους παριστάμενους, οι οποίοι προσφέρονται εθιμοτυπικά, εις ανάμνησιν της πρώτης δεξίωσης που είχε κάνει το Τάγμα Πυροβολικού το 1829 για την ανακήρυξη της Αγίας Βαρβάρας σε προστάτιδα του. Σε εκείνη τη δεξίωση είχαν προσφερθεί λουκουμάδες και κονιάκ και η παράδοση αυτή διατηρείται έως σήμερα αν και ορισμένοι “βλέπουν” στο σχήμα των λουκουμάδων συμβολισμό σχετικό με τα βλήματα που χρησιμοποιεί το Πυροβολικό.