Τον Γιάννη Ζαμπούκη θα στηρίξει το ΚΙΝ.ΑΛ στις εκλογές του Μαΐου για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Πολλές πιθανότητες στον Γιάννη Ζαμπούκη να λάβει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στην προσπάθεια του να κερδίσει τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις εκλογές του Μαΐου του 2019, έδωσε από την πρωτεύουσα του Έβρου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο υπεύθυνος του τομέα της Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝ.ΑΛ. περιόδευσε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επί τριήμερο (η περιοδεία του ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 02/12), και πέρασε σχεδόν από όλες τις πρωτεύουσες των νομών ιχηλατώντας το κλίμα που επικρατεί έξι μήνες πριν από τις κάλπες.

Αν και επιχείρησε να αποφύγει την “ονοματολογία”, εν τέλει παραδέχτηκε ότι ο Γιάννης Ζαμπούκης έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τη στήριξη του Κινήματος, επειδή η υποψηφιότητά του χαίρει στήριξης από την ευρύτατη πλειοψηφία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ στον Έβρο, της οποίας προεδρεύει η κα Αλεξία Ποϊραζίδου.

Άλλωστε, η κα Ποϊραζίδου είχε από μέρες ανακοινώσει στα τοπικά ΜΜΕ ότι η Επιτροπή θα προτείνει τον Γιάννη Ζαμπούκη στα κεντρικά του ΚΙΝ.ΑΛ, καθώς επίσης είχε γίνει γνωστό ότι την ίδια στήριξη είχαν ζητήσει τουλάχιστον άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι για τον δημαρχιακό θώκο της Αλεξανδρούπολης.

Ο κος Καμίνης εν τούτοις, δεν έδωσε το όνομα Ζαμπούκη ως δεδομένο παραπέμποντας την τελική απόφαση στο αρμόδιο όργανο του Κινήματος, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και θα λάβει την οριστική απόφαση (αλλά η ημερομηνία της επίσημης ανακοίνωσης δεν έγινε γνωστή).

Επίσης απέφυγε να σχολιάσει την αντίδραση που ορθώθηκε στην Αλεξανδρούπολη από ομάδα παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη της υποψηφιότητας Ζαμπούκη, λέγοντας μάλιστα ότι δεν την έχει καν υπόψη του.

Γ. Καμίνης: Το ΠΑΣΟΚ έχει μακρά παράδοση στην Αυτοδιοίκηση β’ βαθμού

Κατά κάποιες πληροφορίες η επίσκεψη Καμίνη στην ΑΜΘ είχε να κάνει περισσότερο με την οργάνωση του ψηφοδελτίου που θα στηρίξει το ΚΙΝ.ΑΛ στις εκλογές για νέο Περιφερειάρχη. Ως γνωστόν, ο εκλεκτός του Κινήματος είναι ο Καβαλιώτης Κώστας Σιμιτζής, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμπλήρωση του ψηφοδελτίου φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Ο κος Καμίνης πάντως, είπε από την Αλεξανδρούπολη ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα “διατηρήσει τις Περιφέρειες που πρόσκεινται σε αυτό, με στόχο να τις αυξήσει”.