Δ. Τζανακόπουλος: “Υπάρχουν χιλιάδες μαθητές που αντιστέκονται στη διείσδυση των Ναζί στα σχολεία και αυτό είναι ενθαρρυντικό”

Το φαινόμενο των μαθητικών καταλήψεων για την υπεράσπιση της Μακεδονίας σχολίασε σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο που οφείλει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου” είπε ο κος Τζανακόπουλος, χωρίς να θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία άμοιρη ευθυνών στη συγκεκριμένη κατάσταση διότι “η υιοθέτηση της ακροδεξιάς ρητορικής και ατζέντας από τη Νέα Δημοκρατία είναι μια πολλαπλώς επικίνδυνη στάση. Όταν η ΝΔ πολιτεύεται στο Μακεδονικό με όρους εθνικοφρόνων και μειοδοτών, είναι δεδομένο ότι αυτό θα έχει αποτύπωση σε κάθε έκφανση του πολιτικού ανταγωνισμού. Αναβαπτίζεται το μίσος, ο ρατσισμός, ο απροκάλυπτος εθνικισμός, σε θεσμικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης”. 

Τούτου δοθέντος όμως, ο κος Τζανακόπουλος είπε: “Επομένως, εγώ δεν θα κουνήσω το δάχτυλο στο 16χρονο που θεωρεί – δίχως να έχει μελετήσει στην πραγματικότητα – τη Συμφωνία των Πρεσπών, απαράδεκτη, από τη στιγμή που εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ελληνικού λαού, κάνουν ακριβώς το ίδιο και επαναλαμβάνουν στη δημόσια σφαίρα απόψεις ακραίες, ατεκμηρίωτες, παραληρηματικές”. 

Ο κος Τζανακόπουλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “το φαινόμενο είναι αρκετά μειοψηφικό στις τάξεις των μαθητών ενώ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η πρωτοβουλία χιλιάδων μαθητών οι οποίοι αντιστέκονται στην διείσδυση της ακροδεξιάς και των νεοναζί στα σχολεία. Δείχνοντας μάλιστα απείρως μεγαλύτερη ωριμότητα και σοβαρότητα από πολίτικά κόμματα και συνδικαλιστικές ενώσεις που καταλήγουν να ταυτίζονται ακόμη με την ακροδεξιά στο συγκεκριμένο θέμα, μόνο και μόνο από αντιπολιτευτικό μένος ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ”.