Το Συμβουλευτικό Κέντρο τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επετειακή εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τίτλο «ΚΙΧ» που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2018 στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στον όμορφο και ζεστό χώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το θεατρικό σκετς της Σκηνοθέτιδας Μαρίας Βίτσα που πραγματευόταν το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, με πρωταγωνιστές την κα Μαρία Δάλλα και τον κ. Ίωνα Χατζούδη. Στη συνέχεια και σε μια έντονη συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική συναυλία από τους Γιάννη Τσαρσιταλίδη, Ερμηνευτή και Μουσικό, τον Κωνσταντίνο Κάλλια, Συνθέτη και τον Νίκο Κάλλια, Μουσικό.

Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους Βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, εκπρόσωποι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εκπρόσωποι της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, υπηρεσιών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και εντάσσεται στο σύνολο δράσεων που πραγματοποιεί το Συμβουλευτικό Κέντρο με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το ζήτημα της έμφυλης βίας και ειδικότερα, στην εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και των κοινωνικών στάσεων και αντιλήψεων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.