Αλεξανδρούπολη: Ξεκινάει η διαδικασία για την ονοματοδοσία των δρόμων στην συνοικία Άβαντος

Πράσινο φως για την ονοματοδοσία των δρόμων που αποτελούν τη μουσουλμανική συνοικία της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης. Η συνοικία αυτή τη στιγμή αποτελείται από τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες οδούς που τέμνουν κάθετα την οδό Άβαντος και πολλές μικρότερες που τέμνουν κάθετα αυτές (συνολικά καταμετρήθηκαν 65 δρόμοι).

Κανένας απο αυτούς τους δρόμους όμως δεν έχει όνομα ή έστω αριθμό και συγκαταλέγονται όλοι στη γενικολογία “τέρμα Άβαντος” με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα τους. Βασικοτερο αυτών είναι ότι δεν μπορούν να παραλάβουν την αλληλόγραφία τους, αλλά επίσης είναι δύσκολο να καλέσουν ένα ταξί, ένα ασθενοφόρο, ένα πυροσβεστικό όχημα, ακόμη και να… παραγγείλουν μία πίτσα.

Η λύση που προκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον σύμβουλο Βαγγέλη Γουμενίδη ήταν να δοθούν ονόματα στις τέσσερις μεγάλες οδούς για αρχή και ταυτόχρονα οι μικρότερες να γίνουν αριθμημένες πάροδοι. Η πρόταση αυτή θα τεθεί προς επεξεργασία από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και σε λίγο καιρό θα εφαρμοστεί στην πράξη.