Η “Πηνελόπη” έφτασε στον Έβρο και τον ντύνει στα λευκά

Αισθητή κάνει πλέον την παρουσία της στον Έβρο, η “Πηνελόπη”, δηλαδή το μετεωρολογικό φαινόμενο για το οποίο είχαν προειδοποιήσει εδώ και μέρες οι ειδικοί.

Από το απόγευμα της Τετάρτης η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά σε όλο τον Έβρο, ενώ εμφανίστηκαν και τα πρώτα χιόνια το στο βόρειο τμήμα του Νομού. Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν αρχικά από το Τρίγωνο και τους εκεί οικισμούς και σταδιακά το φαινόμενο κινήθηκε νότια φτάνοντας μέχρι και την ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου. Αργά το βράδυ χιόνια εμφανίστηκαν έως τις Φέρες του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Βασικό χαρακτηριστικό του σκηνικού του καιρού των ημερών είναι ο παγετός γι’ αυτό και οι οδηγοί πρέπει να ειναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διαθέτουν ήδη αλάτι σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν ρίψεις, ενώ και η Τροχαία κάνει αισθητή την παρουσία της στο οδικό δίκτυο ενημερώνοντας τους οδηγούς για τα επικίνδυνα σημεία.

Εν τω μεταξύ, η “Πηνελόπη” έρχεται στον Έβρο σε μία περίοδο που υπάρχει ανησυχία για τους ποταμούς Άρδα και Έβρο, αφού οι Βούλγαροι έχουν αυξήσει την παροχέτευση των υδάτων σε αυτούς, όμως προς το παρόν η κατάσταση θεωρείται διαχειρίσιμη.