Προσλήψεις προσωπικού και στη Θράκη ζητάει άμεσα το ΕΚΑΒ

Η έλλειψη προσωπικού είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί τα συνδικαλιστικά σωματεία του ΕΚΑΒ ανά την Ελλάδα – φυσικά και αυτό της Θράκης. Οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες παρά το γεγονός ότι ο στόλος είναι επαρκής και τα περισσότερα οχήματα σε καλή κατάσταση.

Αυτή είναι συνοπτικά η κατάσταση που προσπαθούν να βελτιώσουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θράκης σε συνεργασία και με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους σωματείο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χρήστος Αγγελίδης βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, καταγράφοντας τα τοπικά προβλήματα, αλλά και ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις κινήσεις της Ομοσπονδίας.

“Χρειάζεται να έρθει κόσμος παντού. Έχουμε έλλειψη προσωπικού και πρέπει το Υπουργείο Υγείας να υιοθετήσει τον υγειονομικό χάρτη που έχουν φτιάξει οι εργαζόμενοι, ώστε οι προσλήψεις να μην γίνονται στην Αθήνα” είπε σε δηλώσεις του ο κος Αγγελίδης. Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος εξήγησε ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες επίσημα οι ανάγκες κάθε παραρτήματος ΕΚΑΒ της Ελλάδας, αλλά οι προσλήψεις γίνονται κεντρικά και εν συνεχεία οι προσληφθέντες διανέμονται ανά τη χώρα με τις λεγόμενες “προσκλήσεις ενδιαφέροντος”.

Στην αλλαγή αυτού του καθεστώτος συμφωνεί και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θράκης Αντώνης Τερζής επισημαίνοντας ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού “ειδικά σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο μένουν κενές κάποιες βάρδιες και οι ανάγκες καλύπτονται από το στόλο και το πλήρωμα της Αλεξανδρούπολης, αλλά αυτό σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση του κοινού”. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΕΚΑΒ είχε συνάντηση και με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης Χρήστο Λίμα, από την οποία προέκυψαν κάποια σημεία σύγκλισης, όπως είπε. Βασικό ζητούμενο όμως παραμένει η αλλαγή του Οργανισμού του ΕΚΑΒ, ο οποίος παραμένει ίδιος από το 1989 και δεν περιλαμβάνει την ειδικότητα και το καθηκοντολόγιο του διασώστη.