Άλλη μία τραγική ιστορία έρχεται να προστεθεί στις πολλές που έχουν “γραφτεί” στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Θράκης – ειδικά μετά την αύξηση των προσφυγικών ροών τα τελευταία χρόνια.
Αυτή τη φορά, το σημείο του συμβάντος είναι το διάστημα μεταξύ των οικισμών Φύλακα και Βέννας του νομού Ροδόπης, όπου πάνω στις γραμμές εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη και τμήματα σορών. Εικάζεται ότι πρόκειται για παράτυπους μετανάστες και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ήταν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί όταν ολοκληρωθεί η νεκροτομή από τον ιατροδικαστή κο Νίκο Κηφνίδη.
Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε από τον οδηγού του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Αλεξανδρούπολη προς τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι πως και πότε έγινε το δυστύχημα, μιας και ο οδηγός του τρένου που τους εντόπισε δεν ήταν αυτός που τους χτύπησε.