Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους: Η Αλεξανδρούπολη συμμετέχει!

Για πρώτη φορά η Αλεξανδρούπολη συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους του ΟΗΕ (5 Δεκεμβρίου), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος GROW Observatory (Παρατηρητήριο Πολιτών για το Έδαφος) που υλοποιείται και στην περιοχή μας.

Συντονιστείτε το Σάββατο 01/12 στις 10.00 στο Κανάλι της Βουλής όπου θα προβληθεί ειδική εκπομπή “Κάρτα Μέλους” σχετικά με την κοινότητα GROW Place Greece στην Αλεξανδρούπολη, και λάβετε μέρος σε τρεις ξεχωριστές δράσεις:

ΣΑΒ 01 ΔΕΚ, 18.00-20.00 @ Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης
Παρουσιάσεις και συζήτηση με θέμα “Από το Έδαφος στα Αστέρια: Πολίτες και δεδομένα ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (Σ.Ε.Α.Θ) και θα εισάγει το κοινό στις έννοιες της επιστήμης των πολιτών, της αειφόρου διαχείρισης των εδαφών και της περιβαλλοντικής επισκόπησης μέσω δορυφόρων. Ομιλητές:

  • Παύλος Γεωργιάδης, Community Manager, GROW Observatory
  • Ανδρέας Αμανατίδης, Πρόεδρος Σ.Ε.Α.Θ.
  • Κική Χατζησάββα, Οινοποιός, Συμμετέχουσα πολίτης-επιστήμονας στο GROW Place Greece

ΚΥΡ 02 ΔΕΚ, 11.00-13.00 @ Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης
Εργαστήριο Πολιτών για την προστασία του εδάφους στην πόλη. Κατά τη διάρκειά του εργαστηρίου, θα αναδειχθεί ένα σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται με την τοξικότητα των εδαφών της Αλεξανδρούπολης, ενώ οι πολίτες θα διαβουλευτούν συμμετοχικά για την επίλυσή του.

3, 4, 5 ΔΕΚ @ Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με θέμα “Υγιές έδαφος, με αφορά;”, στο οποίο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διαχειριστούν ένα σενάριο σε σχέση με το έδαφος και τη χρήση φυτοφαρμάκων. Μέσα από μια σειρά αλληλένδετων δραστηριοτήτων θα πρέπει να οδηγηθούν σε μια συλλογική λύση. (Δήλωση συμμετοχής: 2551036663)