Η +πλεύση επισκέπτεται τη Σαμοθράκη και θα κάνει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

Με έναν νέο σύμμαχο ξεκίνησε ήδη η Φθινοπωρινή Αποστολή της +πλευσης για το 2018 στην Σαμοθράκη, αξιοποιώντας την προσήλωση της Affidea στην προσφορά κορυφαίας ποιότητας και ακρίβειας εξετάσεων στους κατοίκους των ακριτικών και απομονωμένων νησιών της πατρίδας μας.

Το van με τα υλικά και τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουν οι 50 εθελοντές (μεταξύ τους πάνω από 20 γιατροί και νοσηλευτές) της +πλευσης είναι ήδη στον δρόμο για την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου να συναντήσει την υπόλοιπη αποστολή και μαζί να μεταβούμε όλοι μαζί στην Σαμοθράκη.

Σε αυτό βρίσκονται και ο εξοπλισμός και τα υλικά για την λήψη δειγμάτων αίματος από τους κατοίκους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν από την Affidea, έναν από τους πιο αξιόπιστους παρόχους πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υψηλής ποιότητας στο ευρύ κοινό, δωρεάν αιματολογικές και βιοχημικές αναλύσεις, στα πιστοποιημένα υπερσύγχρονα διαγνωστικά της εργαστήρια.

Τα αποτελέσματα αυτών θα συνεκτιμηθούν από τους γιατρούς της +πλευσης που στο νησί θα έχουν εξετάσει τους κατοίκους και τα τελικά συμπεράσματα θα σταλούν μαζί με τα αποτελέσματα σε κάθε κάτοικο, μέσω του ιατρικού προσωπικού που ασκεί το δύσκολο λειτούργημά του στο Κέντρο Υγείας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρήκαμε στην Affidea έναν ακόμη σύμμαχο, στην προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε και βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των συνανθρώπων μας που παραμένουν στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά.

Η Affidea, κορυφαίος πάροχος εξωνοσοκομειακής φροντίδας και ιδιαίτερα διαγνωστικής απεικόνισης και ακτινοθεραπείας στην Ευρώπη (16 χώρες, 245 ιατρικά κέντρα) με πολυετή παρουσία στην Ελλάδα, διαθέτει πιστοποιημένα εργαστήρια κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001, ενώ τα βιοπαθολογικά της εργαστήρια είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189. Διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο διαγνωστικών εργαστηρίων, καταξιωμένους ιατρούς και το πλέον σύγχρονο σύστημα τηλεϊατρικής στην Ελλάδα.

/Δελτίο Τύπου της +πλεύσης