Βασίλης Μαυρίδης: “Στην Ευρώπη δεν ξέρουν πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες περνούν καθημερινά από τον Έβρο”

Την διαπίστωση ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, έτσι όπως αυτό εξελίσσεται στην Ελλάδα τουλάχιστον, έκανε στο Στρασβούργο ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Ο κος Μαυρίδης βρέθηκε στο Στρασβούργο συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία που έγινε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και κινήθηκε σε τρεις άξονες: α) Διαβούλευση τοπικών κοινωνιών με τις αρχές, β) Ισότητα των δύο φύλων και αποκλεισμοί, γ) Προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Μεταφέροντας την εμπειρία της συμμετοχής του στο δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης Θράκη Νετ, ο κος Μαυρίδης είπε μεταξύ άλλων ότι “οι Ευρωπαίοι δεν είχαν ξεκάθαρη εικόνα για το προσφυγικό ζήτημα και είχαν την εντύπωση ότι η εισροή μεταναστών γίνεται μόνο από τα νησιά”.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο δήμαρχος Ορεστιάδας είπε ότι “οι Ευρωπαίοι τον Έβρο τον έχουν λίγο ξεχασμένο και πίστευαν ότι το πρόβλημα είχε λυθεί με την κατασκευή του φράχτη. Εν τούτοις η πραγματικότητα ειναι ότι από τον Έβρο διέρχονται 100-200 άτομα καθημερινά, άσχετα αν δεν επιθυμούν να μείνουν εδώ αλλά να φύγουν παρακάτω”.

Σε άλλα σχόλια του, ο κος Μαυρίδης παρατήρησε ότι υπάρχουν “πολλά ανεκμετάλλευτα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος” ενώ κατα την προσωπική του άποψη αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο καλύτερος έλεγχος των εισερχομένων στην Ελλάδα, αφού βεβαίως παραδεχτούμε ότι η μετακίνηση πληθυσμων είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που δεν μπορεί να μην αφορά και την Ελλάδα.