Στ. Ζαντανίδης: “Η διακοπή ρεύματος δεν διέκοψε την επικοινωνία με τα αεροπλάνα”

Αντιμέτωποι με μία κατάσταση που έχει ξανασυμβεί μόνο άλλη μία φορά σε διάστημα 20 ετών ήρθαν οι ιθύνοντες του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης το πρωί της Δευτέρας. Ο λόγος για τη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε και αποδίδεται στις κακές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης στο “R”, η κατάσταση αποδίδεται μάλλον σε κακή τύχη, παρά σε κάποια δυσλειτουργία των υποδομών. Ωστόσο η έντονη βροχόπτωση της Κυριακής σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό υγρασίας δημιούργησαν την κατάσταση που ταλαιπώρησε κάπως τους επιβάτες και των δύο πτήσεων για Αθήνα.

“Δεν λειτούργησαν όλα τα ups στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου” λεει ο κος Ζαντανίδης και εξηγεί ότι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να γίνουν check in επιβατών, ούτε έλεγχοι αποσκευών και φυσικά δεν λειτουργούσαν τα online συστήματα. Παρόλα αυτά, οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν ήταν 23 λεπτά για την Aegean και 40 λεπτά για την Sky Express.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, οι όποιες δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν μόνο στον τερματικό σταθμό (δηλαδή χώρος Αφίξεων και Αναχωρήσεων) και όχι στον Πύργο Ελέγχου, ο οποίος λειτουργούσε κανονικά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία του με τα αεροσκάφη.

Εν τέλει πάντως, το συμβάν αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και οι καθυστερήσεις χαρακτηρίζονται από τον κο Ζαντανίδη “στα όρια του ανεκτού”.