Εγκαινιάστηκε στο Π.Γ.Ν.Α η πλήρως ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού «Έλληνας του Εξωτερικού»

Ένα σημαντικό έργο εγκαινιάστηκε την Κυριακή 18/11/2018 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: πρόκειται για την πλήρως ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κατόπιν ευγενούς δωρεάς Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος. Σκοπός της ευγενούς αυτής δωρεάς δεν ήταν ούτε η διαφήμιση, ούτε η προβολή του δωρητή, αλλά μόνο η προσφορά του προς την Πατρίδα και τους ασθενείς. Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν τα παλιά μηχανήματα αιμοκάθαρσης (ηλικίας άνω των 16 ετών),τα οποία εμφάνιζαν συνεχείς βλάβες, με καινούργια σύγχρονης τεχνολογίας. Πραγματοποιήθηκαν επίσης εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Για να πραγματοποιηθεί η δωρεά χρειάστηκε πρώτα να εξασφαλιστεί από τη Διοίκηση η ενίσχυση της μονάδας με νοσηλευτικό προσωπικό.

Χάρις στην ανιδιοτελή αυτή προσφορά, οι ασθενείς θα έχουν πλέον την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση σε έναν ευχάριστο χώρο όπου περνούν την μισή περίπου ζωή τους, το δε προσωπικό θα εργάζεται σε σημαντικά καλύτερες συνθήκες.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Έβρου ευχαριστεί θερμά τον δωρητή, καθώς και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου αυτού: τον κοσμήτορα της Ιατρικής του Δ.Π.Θ. κ. Πασαδάκη, το σύνολο του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του τμήματος, το Σύλλογο Νεφροπαθών Αλεξανδρούπολης και το Υπουργείο Υγείας το οποίο δέχτηκε το αίτημά μας να επιλεγεί το νοσοκομείο μας για τη δωρεά αυτή.

Στην τελετή ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Έβρου Γιώργος Καΐσας και Αναστασία Γκαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ.  Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Πλουμής Πασαδάκης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Ρίτης, μέλη του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Ε., γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου.

Η δωρεά αυτή καταδεικνύει ότι η συνεργασία των εχόντων την ευθύνη της διακυβέρνησης του κράτους με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τους τοπικούς φορείς, τους ασθενείς, το προσωπικό που εργάζεται με επιστημονικότητα και αυταπάρνηση και την έμπρακτη αλληλεγγύη Ελλήνων όπως ο δωρητής μπορεί να βελτιώσει αποφασιστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη χώρα.

 

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ