Π.Α.ΜΕ: Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη

Στα πλαίσια της 24ωρης Απεργίας  στο δημόσιο αλλά και της πανοικοδομικής απεργίας  στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 10:30, πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Σερμπέζης Δημήτρης μέλλος του Νομ. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ  στην ομιλία του τόνισε Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης που προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό, αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, τα οποία ξεχνούν το έγκλημα για να ψαρέψουν ψήφους, καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ!

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060!
Ήρθε η ώρα να βγούμε εμείς στο προσκήνιο!
Να δώσουμε ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας». Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων».
Χαιρετισμό υπεύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και περιφέρειας , Γεωργιάδης Αναστάσιος , όπου μετέφερε το αγωνιστικό κλίμα των συναδέλφων από το εργοτάξιο του ΤΑΠ στον Πέπλο και αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι  εκεί για την υπογραφή  εργοταξιακής σύμβασης .
Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Καθολική  η  συμμετοχή στην απεργία στο εργοτάξιο του ΤΑΠ

Από τα ξημερώματα δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του Σωματείου Οικοδόμων και εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του ΤΑΠ στον Πέπλο, περιφρούρησαν την απεργία τους, οποία σημείωσε καθολική συμμετοχή .
Στην συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το εργοτάξιο ο Πρόεδρος  του σωματείου παρέδωσε στους εκπροσώπους της εργοδοσίας  την πρόταση εργοταξιακής σύμβασης που είχε εγκριθεί στην μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων  την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, δηλώνοντας ότι αναμένουν τον καθορισμό συνάντησης στις επόμενες ημέρες για να συζητηθεί η σύμβαση που προτείνουν και κάλεσε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με συμμετοχή στην  γενική απεργία στις 28 Νοεμβρίου.