Αλεξανδρούπολη: Η ΔΕΥΑΑ απαντά για το “βρόμικο” νερό που εμφανίστηκε σε ορισμένες γειτονιές

Σε βλάβη σε κεντρικό αγωγό της πόλης οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα το “βρόμικο” νερό που είδαν στις βρύσες τους ορισμένοι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα επικοινώνησαν και με το “R”. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΥΑΑ μέσω του Facebook του Δήμου Αλεξανδρούπολης αναφέρεται ότι: “Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 03:00 τα ξημερώματα η ΔΕΥΑΑ ενημερώθηκε για μεγάλη βλάβη (σπάσιμο) του κεντρικού αγωγού, στην διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντίστασης και Μαζαράκη στην Αλεξανδρούπολη. Η επέμβαση ήταν άμεση, έγινε διακοπή του νερού της περιοχής και μετά από πολύωρη προσπάθεια αποκαταστάθηκε η βλάβη. Στις 17:00 με την ολοκλήρωση των εργασιών και το άνοιγμα του δικτύου, το συνεργείο της ΔΕΥΑΑ προχώρησε σε ενέργειες καθαρισμού του δικτύου, όπως το άνοιγμα των πυροσβεστικών κρουνών της περιοχής, και στην συνέχεια στον έλεγχο της ποιότητας του νερού του δικτύου, διαπιστώνοντας ότι αυτό ήταν απόλυτα ασφαλές”. 

Στην ίδια ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι “το νερό των δικτύων της ελέγχεται καθημερινά, είναι ασφαλές και σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, μετά από βλάβη του δικτύου (σπάσιμο), και στα πλαίσια των εργασιών αποκατάστασης, παρά τα μέτρα που λαμβάνει το έμπειρο προσωπικό της ΔΕΥΑΑ, υπάρχει περίπτωση να εισέλθει μικρή ποσότητα χώματος (λάσπης) τοπικά στο δίκτυο”. 

Ως εκ τούτου, η Δημοτική Επιχείρηση προτρέπει τους πολίτες μετά από βλάβη και διακοπή νερού, όταν αυτό επανέλθει να αφήνουν την βρύση για μερικά λεπτά ώστε να καθαρίσει το δίκτυο της οικοδομής”.