Αλεξανδρούπολη: Περισσότερο από 15% ήταν φέτος η μείωση των Τούρκων τουριστών

Την άποψη ότι η τουριστική κίνηση από την Τουρκία μειώθηκε περισσότερο από 15% ασπάζονται οι ξενοδόχοι της Αλεξανδρούπολης. Η ανακοινωθείσα μείωση προκύπτει από την τριμηνιαία καταγραφή που κάνει η Ομοσποδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης με βάση τος αφίξεις στα τελωνεία του Έβρου, εν τούτοις οι ξενοδόχοι κάνουν μία σημαντική υποσημείωση: Πολλοί από τους εισερχόμενους δεν διανυκτερεύουν στην περιοχή.

Αυτό σημαίνει είτε ότι εισέρχονται από τα τελωνεία του Έβρου, με σκοπό να καταλύσουν σε κάποια άλλη περιοχή της ΑΜ-Θ, είτε ότι οι εκδρομές τους είναι ημερήσιες χωρίς να περιλαμβάνουν διανυκτέρευση. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, δεν ωφελούνται τα ξενοδοχεία.

Ακόμη και το 15% όμως, είναι ένα σημαντικό ποσοστό μείωσης λένε οι ξενοδόχοι οι οποίοι καλούν της τοπικές αρχές να συντονιστούν σε μία άλλη τροχιά προβολής του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Αυτή, κατά την αποψή τους, πρέπει να είναι μία τροχία η οποία θα φέρει στο φως τις “κρυμμένες” ομορφιές της περιοχής, που είναι ικανές μάλιστα για δύο πράγματα: α) να προσελκύσουν νέου τύπου τουρίστες, που δεν ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το δίπολο ήλιος-θάλασσα και β) να επιμηκύνουν χρονικά την τουριστική περίοδο, που έως τώρα, ως τέτοια λογίζεται μόνο το καλοκαίρι.