Φέρες: Ονοματοδοσία της πλατείας Πόρου σε πλατεία αγροφύλακα Ζαπάρτα Σωτήριου

Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς Δ., του Δημάρχου κ. Λαμπάκη Ε., του Αντιδημάρχου Φερών κ. Γκότση Ν.,  του εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΣ ταξίαρχου κ. Τσιρίδη Αλέξανδρου  υποδιοικητή της 12ης Μεραρχίας, του διοικητή της 31ης Ταξιαρχίας κ. Παπαθανασίου Α., του Κλήρου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Ουζουνίδη Γ., του πρώην βουλευτή κ. Κελέτση Σταύρου, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Χατζημιχαήλ Κ., Περιφερειακών συμβούλων, Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων, του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κούκουρα, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φερών κ. Καραβασίλη Μ., άλλων τοπικών αρχών έγινε η ονοματοδοσία της πλατείας Πόρου σε πλατεία Αγροφύλακα Ζαπάρτα Σωτήριου.

Ήταν μια οφειλόμενη ιστορική αποκατάσταση που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έπραξε προς τιμήν του γενναίου αγροφύλακα του Πόρου, ο οποίος με την καθοριστική συμμετοχή του στο αιματηρό επεισόδιο της 19-12-1986 όπου σκοτώθηκε ο στρατιώτης Καραγώγος, συνέβαλε ουσιαστικά με πάθος και αυταπάρνηση και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του αντιμετωπίζοντας την τουρκική επιθετικότητα.

Η αυταπάρνηση του αείμνηστου αγροφύλακα Ζαπάρτα Σωτήριου θα αποτελεί φάρο στο μέλλον για τον κάθε Έλληνα πολίτη ώστε να πράξει το ίδιο όποτε και οπουδήποτε χρειαστεί.

Την ευαρέσκειά του για την ιστορική αποκατάσταση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φερών και κάτοικος Πόρου κ. Πεμούσης Αθανάσιος που δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί για οικογενειακούς λόγους.