Με “όνειρα” για τον μεγάλο τελικό του φετινού RUN GREECE η ομάδα της ΑΜΘ

Λίγες μέρες μείνανε για τον φετινό τελικό των 3χλμ ERGO του RUN GREECE, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11/11 κατά τη διάρκεια του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Η ομάδα της Αν.Μακ.&Θράκης, που αποτελείται από τους 20 πρώτους νικητές (ανά ηλικιακή κατηγορία), του RUN GREECE Αλεξ/πολης, προετοιμάζεται εντατικά με στόχο καλά πλασαρίσματα ατομικά, αλλά και ομαδικά στους άνδρες και στις γυναίκες.

Η ομάδα αποτελείται από άτομα της “διπλανής πόρτας”, άλλα με αθλητική ιστορία και αλλά εντελώς αρχάρια.

Ας γνωρίσουμε τους ήρωες του τελικού, που μπορεί να αποτελέσουν πρότυπα για χιλιάδες ακόμα συμπολίτες μας.

 

Τσιτάκ Σαλή

 

Είμαι 22 ετών, γεννήθηκα στην Ξάνθη και είμαι πτυχιούχος του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού με ειδίκευση στην προπονητική του κλασικού αθλητισμού. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο και την ποδηλασία. Τα τελευταία 5 σχεδόν χρόνια ασχολούμαι με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων με συμμετοχές σε πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα. Τον τελευταίο 1.5 χρόνο γυμνάζω ελεύθερους ασκουμένους που έχουν στόχο την συμμετοχή τους σε διάφορους αγώνες που γίνονται σε δημόσιο δρόμο αλλά και μαθητές- παιδιά που θέλουν να εισαχθούν στα σώματα ασφαλείας ή ΤΕΦΑΑ.

 

 

Θεόδωρος Μανουσίδης

Είμαι 44 ετών, έγγαμος με τρία παιδιά, γεννήθηκα και διαμένω στην Ορεστιάδα. Είμαι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. Εργάζομαι στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων με έδρα την Ορεστιάδα. Ήμουν αθλητής στίβου κατά τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων όπου συμμετείχα σε αγωνίσματα ημιαντοχής σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Τα τελευταία 11 χρόνια, είμαι μέλος της δρομικής ομάδας Orestiada Running Team με δεκάδες συμμετοχές σε δρομικούς και ορεινούς αγώνες από 5 χλμ έως και μαραθώνιο.

 

Σοφία Φουρλάμη 

Είμαι 34 χρονών, στρατιωτικός, Λοχαγός. Κάτοχος πτυχίου παιδαγωγικών και φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο Ξάνθης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες. Τα τελευταία 9 χρόνια ζω στην Αλεξανδρούπολη. Είμαι έγγαμη και μητέρα 2 παιδιών. Η σχέση μου με τον αθλητισμό ξεκίνησε στα 11 μου χρόνια ως αθλήτρια στίβου του Γ.Σ Σέρρες ’93. Μεγαλώνοντας οι σχολικές  υποχρεώσεις δεν άφηναν δυστυχώς χρόνο για άθληση. Η επαφή με τον αθλητισμό έγινε ξανά στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ομάδα στίβου) και πολύ αργότερα (πριν από 3 χρόνια), όταν μητέρα πια 2 παιδιών και θέλοντας να κάνω κάτι για τον εαυτό μου και να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση, άρχισα να ασχολούμαι (αρχικά χαλαρά, αργότερα πιο συστηματικά) με το τρέξιμο μικρών αποστάσεων (μέχρι 10 χλμ).

 

Μπίκος Σπύρος

Είμαι 55 ετών, κάτοχος πτυχίου Οικονομικών με MBA στη Διοίκηση και Οικονομία. Εργάζομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στη Νοσηλευτική Υπηρεσία και συγκεκριμένα στον τομέα της Ιατροδικαστικής.

Γεννήθηκα στην Ξάνθη και είμαι έγγαμος με τρία παιδιά. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από τα Λυκειακά μου χρόνια, ως αθλητής στίβου και ποδοσφαίρου. Σπούδασα με αθλητική υποτροφία σε πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις Η.Π.Α. για τέσσερα (4) χρόνια. Διέκοψα για 25 έτη λόγω αυξημένων οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων και επανήλθα το 2015 στα αθλητικά – δρομικά δρώμενα.

Έκτοτε απαριθμώ συμμετοχές σε 7 Μαραθώνιους με ατομικό ρεκόρ 3:09:38 στη Φρανκφούρτη το 2017 και 15 Ημιμαραθωνίους με ατομικό ρεκόρ 1:28:09 στην Καλαμπάκα το 2017. Τέλος να αναφέρω ότι ασχολούμαι εθελοντικά ως διοικητικό στέλεχος σε αθλητικά  σωματεία στίβου και δρομικούς συλλόγους.

 

Διαμαντάκης Παναγιώτης

Είμαι 39 , στρατιωτικός. Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη και είμαι παντρεμένος με ένα παιδί. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία σε μεσαίες αποστάσεις και τώρα σε πιο μεγάλες σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ήμουν και πέρυσι στην επίλεκτη ομάδα της ΑΜΘ.

 

Γκάτζιος Απόστολος

Είμαι 46 ετών, έγγαμος με 3 παιδιά, πτυχιούχος Μαιευτικής με μεταπτυχιακό στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή. Εργάζομαι  20 χρόνια στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης ως μαιευτής στην αίθουσα τοκετών.

Αθλητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στα εφηβικά μου χρόνια υπήρξα μέλος της εθνικής ομάδας στίβου με προσωπικά ρεκόρ 8,35 στα 3000μ-14,56 στα 5000μ-και 32,12 στα 10000μ.

Ύστερα από αποχή κάποιων ετών από τους στίβους λόγω αυξημένων υποχρεώσεων επανήλθα  με πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες στις κατηγορίες βετεράνων στίβου,  αλλά και συμμετοχή σε 3 Μαραθωνίους, όνειρο που είχα να τρέξω από μικρός.

 

Καρούτας Δημήτρης

Είμαι 51 χρονών απόστρατος Αξιωματικός του Στρατού έγγαμος με δύο (2) παιδιά. Κατάγομαι από τη Νιγρίτα Σερρών και διαμένω στην Αλεξανδρούπολη. Ασχολήθηκα αρχικά με τον αθλητισμό για βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης και αργότερα με την άνοδο του δρομικού κινήματος πιο συστηματικά με συμμετοχές σε δρομικούς αγώνες από 5 χιλιόμετρα έως μαραθώνιο. Είμαι μέλος της running team Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

 

Λιακοπούλου Κανέλλα

Είμαι 33 ετών, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος 2 μεταπτυχιακών διπλωμάτων του τμήματος Νομικής του ΕΚΠΑ (στο Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο). Εργάζομαι ως δικηγόρος στην Αθήνα και με το τρέξιμο ασχολούμαι ερασιτεχνικά όσο μου το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.  Έχω συμμετάσχει στους ημιμαραθωνίους Γενεύης (2016), Ρώμης-Όστιας (2017), Μαδρίτης (2018) και σε πληθώρα διοργανώσεων στην Ελλάδα.

 

Γιαλαματζή Ευαγγελία

Είμαι 32 χρονών, έγγαμη με 3 παιδιά, γεννήθηκα και διαμένω στη Αλεξανδρούπολη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης είμαι απόφοιτη ιδιωτικής σχολής Κωνσταντινούπολης και είμαι κάτοχος επάρκειας διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας. Εργάζομαι ως διδάσκον της τουρκικής γλώσσας, ως μεταφράστρια και διερμηνέας. Με τον στίβο ασχολήθηκα στα μαθητικά μου χρόνια, έκτοτε όμως είχα αρκετά χρόνια αποχής λόγω σπουδών και αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων. Παρόλα αυτά δεν έχασα ποτέ την επαφή με τη γυμναστική. Με το τρέξιμο ασχολούμαι και πάλι το τελευταίο εξάμηνο.

 

Πραφτσιώτη Μαρία

Είμαι 42 ετών. Απόφοιτος ΤΕΕ Νοσηλευτικής. Υπαξιωματικός Νοσηλεύτρια στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς εδώ και 15 χρόνια. Γεννήθηκα στην Καβάλα και κατοικώ στην Ξάνθη. Είμαι μητέρα δύο παιδιών 8 και 4 ετών. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη γυμναστική σε διάφορα αθλήματα από την εφηβεία. Τα τελευταία τρία χρόνια εστίασα στο δρομικό αθλητισμό. Έχω συμμετάσχει σε πλήθος δρομικών αγώνων και έχω διακριθεί σε αρκετούς από αυτούς.

 

Σιαστάθη Βίκυ

Είμαι 51 ετών. Έχω γεννηθεί στο Αγρίνιο, έχω μεγαλώσει στην Πάτρα και ζω στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Είμαι χημικός με MSc στην φαρμακευτική καθώς και στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA). Δουλεύω σε φαρμακευτική εταιρία και ταξιδεύω σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ασχολήθηκα με το μπαλέτο μέχρι τα 27 μου χρόνια και ταυτόχρονα αθλήτρια ημιαντοχής μέχρι τα 18, συναθλήτρια με την Μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου. Ασχολήθηκα επίσης με ιστιοπλοΐα, αγωνιστικά σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας και καταδύσεις. Επίσης από τα παιδικά μου χρόνια ήμουν μέλος στον ορειβατικό σύλλογο Πατρών και έως και τώρα κάνω σκι βουνού. Συστηματικά κάνω πιλάτες και γιόγκα.  Με το τρέξιμο ασχολούμαι περιστασιακά, μου αρέσει να τρέχω όταν έχω χρόνο, με χαλαρώνει και με κάνει να αισθάνομαι όμορφα., τρέχοντας και σε κάποιους αγώνες τα τελευταία 3 χρόνια, αγώνες 5 και 10 χλμ.

 

Γιαλαμίδου Αναστασία

Είμαι 59 ετών. Γεννήθηκα στους Χιονάδες Διδυμοτείχου, κατοικώ στην Αλεξ/πολη και είμαι έγγαμη με 2 τέκνα. Είμαι απόφοιτος της Ανωτέρας Νοσηλευτικής Σχολής «Αγία Σοφία» Αθηνών. Εργάσθηκα ως επαγγελματίας υγείας (νοσηλεύτρια) μέχρι το 2012 στα εξής νοσοκομεία: Ευαγγελισμός Αθηνών, Παίδων Αγία Σοφία, Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, Τζέντα (Σαουδική Αραβία), Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης. Τώρα είμαι συνταξιούχος.

Από το 2001 ξεκίνησα αθλητισμό σε γυμναστήριο, ενώ από το 2014 συμμετέχω στο Run Greece Αλεξ/πολης.

 

Ρόϊδος Στέφανος

Είμαι 63 ετών με καταγωγή από Φέρες Έβρου. Είμαι συνταξιούχος ΟΤΕ. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από το 1974 ως ποδοσφαιριστής της Θράκης Φερών και τα τελευταία χρόνια ως δρομέας μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

 

Δαπουδάνης Γιώργος

Είμαι 28 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας με παραγωγή και διανομή βρώσιμου πάγου. Είμαι άγαμος. Γεννήθηκα στην Αλεξ/πολη και σπούδασα τεχνικός ανελκυστήρων στην Θεσ/νίκη. Από τα 8 μου ασχολούμαι με τον στίβο. Τα τελευταία χρόνια προπονούμαι για τα 400 μέτρα.

 

 

Μυστακίδου Φωτεινή 
Είμαι 19 ετών, φοιτήτρια στο δεύτερο έτος στο τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού ΔΠΘ. Αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων με συμμετοχές και στις εθνικές ομάδες κορασίδων και νεανίδων. Έχω τρέξει σε αγώνες δρόμου πόλεων και στο εξωτερικό. Τα δύο τελευταία έτη μένω μόνιμα και γυμνάζομαι στην Κομοτηνή. Στόχος μου να κερδίσω τον τελικό του run greece στα 3000μ για να ανέβει η Θράκη στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Την αποστολή συμπληρώνουν οι:  Ζαίμης Κων/νος, Στάθη Ουρανία, Τσουκαλά Γιαννούλα, Βούλκος Χαράλαμπος, Αλεξάκη Χρυσούλα

Καλή επιτυχία στην ομάδα.