Ο Θανάσης είναι 18 ετών και διαδηλώνει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ο Θανάσης ζει στην Αλεξανδρούπολη και είναι σχεδόν 18 ετών. Παρά το νεαρό της ηλικίας του παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα της χώρας και αποφάσισε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου να διατρανώσει την αντίθεσή του στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και τη συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στο νέο τους όνομα.

“Εγώ ήρθα για τη Μακεδονία. Πιστεύω ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν είμαι κάποιο ακραίο στοιχείο, απλά σέβομαι το μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που συμφωνεί ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική. Εκχωρώντας το όνομα  ‘Βόρεια Μακεδονία’ στα Σκόπια είναι σαν να λέμε ότι υπάρχει και Νότια Μακεδονία οπότε -μετά από χρόνια- σαν χώρα με το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’ δικαιούνται και τη Νότια. Γι ‘αυτό ήρθα να διαδηλώσω”, δήλωσε ο Θανάσης στο μικρόφωνο του “R”.

Ο νεαρός επέλεξε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου να στέκεται στο κέντρο της πόλης, όπου διεξήχθη η μαθητική – στρατιωτική παρέλαση και κρατώντας μία σημαία στην οποία είχε γράψει: “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θανάσης αρχικά είχε επιλέξει μία συγκεκριμένη θέση για την διαμαρτυρία του, όμως με παραίνεση της αστυνομίας μετακινήθηκε σε διαφορετική, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της παρέλασης.