Η θρακιώτικη μουσική ταξίδεψε στο WOMEX 2018 μέσω της Εβρίτικης Ζυγιάς

Σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως στο χώρο της Μουσικής, παρουσιάστηκαν τα θρακιώτικα ακούσματα το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Η Εβρίτικη Ζυγιά συμμετείχε στην παγκόσμια Έκθεση Μουσικής WOMEX 2018 στο Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια της Ισπανίας.

Ο Αλέξης Παρτινούδης στη λύρα, ο Σπύρος Στράτος στη γκάιντα, ο Άγγελος Στράτος στα κρουστά και ο Στρατής Πασόπουλος στο καβάλι και το τραγούδι επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν σε παγκόσμιο κοινό πια τη θρακιώτικη μουσική, έτσι όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται και την εκτελούν με το μουσικό τους σχήμα τα τελευταία χρόνια ανά την Θράκη, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Η έκθεση μουσικής WOMEX διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 1994. Έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης και το 2012 έχει φιλοξενηθεί και στη στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος, που έγινε στο Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων συγκέντρωσε περίπου 2.500 μουσικούς από 90 διαφορετικές χώρες. Η έκθεση δίνει έμφαση στην φολκ κουλτούρα χωρίς αυτό να είναι το αποκλειστικό της αντικείμενο, ενώ κάθε χρόνο μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

/ Στο βίντεο ένα γύρισμα που έκανε το γκρουπ όντας στο Λας Πάλμας για ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας.