Έβρος: 40 υποθέσεις “διεκπεραίωσαν” οι τρεις που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών – Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Περίπου 40 υποθέσεις παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών φέρονται ότι διεκπεραίωσαν έως ότου συλληφθούν οι τρεις άνδρες από τον Έβρο που κατηγορούνται για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με τον συγκεκριμένο σκοπό.

Σήμερα, 30/10 στο Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης κατέθεσε και ο τρίτος εξ αυτών, αγρότης στο επάγγελμα, ο οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο του Θεόδωρο Αγγλιά “δήλωσε τη μεταμέλεια του εξ υπ’ αρχής, δέχτηκε ένα μέρος των πράξεων και πολλές τις αντέκρουσε”, και κρίθηκε και αυτός προφυλακιστέος, όπως άλλωστε και οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Θεοδωρός Αγγλιάς: Για ποιο λόγο δεν συνελήφθησαν νωρίτερα; 

Το ερώτημα που εγείρεται πλέον όμως και το οποίο πιθανότατα θα απασχολήσει “ανώτατους δικαστές, εισαγγελέίς του Αρείου Πάγου”, όπως είπε ο κος Αγγλιάς, είναι γιατί αφέθηκε τόσος χρόνος μέχρι τη σύλληψη των τριών κατηγορουμένων.

“Θα γίνει προσπάθεια για να αναζητηθούν ευθύνες και στην Αστυνομία για τον εξής λόγο: Παρακολουθούνται  (εν. οι κατηγορούμενοι) λότι πράττουν πράξεις εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και επιτρέπουν (εν. οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν) μία έλευση λαθρομεταναστών, δεύτερη, τρίτη -παρακολουθούν, ξέρουν ότι γίνεται- τέταρτη, πέμπτη, φτάνουμε στις σαράντα και αφήνουνε να διαπράττονται αυτά τα αδικήματα ενώ θα μπορούσανε να είχαν κάνει σύλληψη με τις πρώτες-δεύτερες (εν. διελεύσεις) επ’ αυτοφώρω και να λήξει το θέμα για να αποτραπούν άλλες παράνομες πράξεις. Εδώ λοιπόν έχει μία ευθύνη η αστυνομία γιατί τραβάει για πολύ μεγάλο διάστημα αυτές τις πράξεις και δεν τις κόβει”, εξήγησε συγκεκριμένα ο δικηγόρος.

Σημειώνεται ότι με βαση της δικογραφία, η παρακολούθησή τους ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου του τρέχοντος έτους και η σύλληψή τους έγινε στις 25 Οκτωβρίου.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος τέλος, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής κατά του εντάλματος της προσωρινής κράτησής του ή/και κατά της προφυλάκισής του στο μέλλον, ώστε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Χωρίς να είναι κάτι βέβαια, αν το κάνει αυτό θα επικαλεστεί λόγους όπως: “προβλήματα υγείας και οικονομικά πολλά”, όπως είπε ο κος Αγγλιάς και κατέληξε: “και εν πάση περιπτώσει δήλωσε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε θα επαναλάβνει τις πράξεις και αυτό τώρα θα το κρίνει το Συμβούλιο ή αργότερα το δικαστήριο”.