Έβρος: 1.800 σελίδες η δικογραφία των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

Στις φυλακές των Γρεβενών θα μεταφερθούν στα μέσα της εβδομάδας (πιθανόν την Τετάρτη) οι δύο αστυνομικοί από τον Έβρο που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών και είχαν συλληφθεί μαζί με έναν αγρότη την Πέμπτη στο Σουφλί.

Οι δύο αστυνομικοί που εκπροσωπούνται από την δικηγόρο Αλεξανδρουπολης κα Μαρία Καραγεωργίου απολόγηθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας το πρωί της Δευτέρας, σε μία διαδικασία που διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως διέταξε την προφυλάκισή τους που θα γίνει προσωρινά στο Α/Τ Αλεξανδρούπολης έως ότου γίνει η μεταφορά τους στα Γρεβενά.

Στο σημείο αυτό μπαίνει μία άνω τελεία στην υπόθεση των δύο καθώς από δω και στο εξής αυτό που περιμένουν είναι ο ορισμός της ημερομηνίας της δίκης τους, που θα γίνει μάλιστα στην Κομοτηνή καθώς στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχει κακουργοδικείο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι πολύ σοβαρές καθώς εκτός από τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για δωροδοκία, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας.

Η δικογραφία τους δεν είναι βαριά μόνο ως περιεχόμενο, αλλά και ως όγκος αφού αριθμεί 1800 σελίδες εκ των οποίων οι 1.300 είναι οι απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών τους κλήσεων, που ήταν και αυτέςς που τους “έκαψαν”.

Η μεταγωγή τους στα Γρεβενά έχει προβληματίσει τους οικείους τους, υπό την έννοια της μεγάλης απόστασης καθώς θα είναι δύσκολο για αυτούς να τους επισκέπτονται τακτικά. Σημειώνεται ότι οι ηλικίες των κατηγορουμένων είναι 46 και 49 ετών αντίστοιχα και αμφότεροι είναι οικογενειάρχες με οικογένειες που ζουν στην περιοχή του Έβρου. Ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι η μεταφορά τους στην Κομοτηνή ήταν αδύνατη καθώς λέγεται ότι η εκεί φυλακή έχει “γεμίσει” από τους διακινητές που καθημερινά συλλαμβάνονται σε Έβρο και Ροδόπη.

Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: “Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη” 

Οι δύο αστυνομικοί κρατήθηκαν για λίγες ημέρες στο τμήμα όπου υπηρετούσαν – έως ότου παρέλθει η προθεσμία και απολογηθούν. Από δω και πέρα θα κρατηθούν στο Α/Τ Αλεξανδρούπολης, όμως αυτό που ζητούν οι συνάδελφοι τους είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, καθώς το περιστατικό στο οποίο φέρονται ως εμπλεκόμενοι αμαυρώνει τη συνολική εικόνα της Αστυνομίας.

“Η υπόθεση αυτή έχει τσαλακώσει το ηθικό μας, αλλά εμείς συνεχίζουμε τις επιτυχίες με τις συνεχείς συλλήψεις διακινητών” είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος ήταν παρών στο Δικαστικό Μέγαρο της Αλεξανδρούπολης καθόλο τη διάρκεια της απολογίας των πρώην συναδέλφων του.

Υπενθυμίζεται δε ότι οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ στο τμήμα όπου υπηρετούσαν, ώστε να διαπιστωθεί -μεταξύ άλλων- και το πως κατάφεραν να δρουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Αύριο Τρίτη, θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή και ο τρίτο συλληφθείς, ενώ η έρευνα της υπόθεσης είναι ακόμη σε εξέλιξη καθώς, όπως επίσης έχει γίνει γνωστό, εκτιμάται ότι ο εγκέφαλος του κυκλώματος βρίσκεται στην Τουρκία.