Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η ΝΔ στηρίζει Λαμπάκη και Μέτιο

Το εναρκτήριο λάκτισμα στην προεκλογική περίοδο τουλάχιστον για τον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσε χθες επίσημα η Νέα Δημοκρατία, ανακοινώνοντας τους ανθρώπους (και τους συνδυασμούς) που θα στηρίξει για τον δήμο Αλεξανδρούπολης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα ονόματα αυτών, αναμενόμενα αφού ο Λευτέρης Αυγενάκης που ταξίδεψε στην πρωτεύουσα του Έβρου έδειξε Βαγγέλη Λαμπάκη και Χρήστο Μέτιο. Η λέξη “χρίσμα” δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γραμματέα σε καμία αποστροφή του λόγου, αλλά αντί αυτής επιλέχθηκε η λέξη “στήριξη”. Όπως και να ‘χει οι Βαγγέλης Λαμπάκης και Χρήστος Μέτιος είναι οι επίσημοι “γαλάζιοι” υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα ονόματά τους επιλέχθηκαν υπό συγκεκριμένο πρίσμα, τουλάχιστον με βάση όσα είπε ο κος Αυγενάκης.

Για τον μεν Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος επιλέχθηκε “μεταξύ πολλών ικανών στελεχών και πρωτοβουλιών της τοπικής αυτοδιοίκησης”, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι προκρίθηκε επειδή “με σεβασμό σε όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη – ακόμα και στελέχη που δεν προέρχονται ή δεν ανήκουν στο χώρο της ΝΔ θα κινηθεί κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και την επόμενη περίοδο για να κάνει το καλύτερο δυνατόν για την Αλεξανδρούπολη”.

Στο περιθώριο αυτής της επίσημης δήλωσης βέβαια, ειπώθηκε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε “κλείσει” στο όνομα “Λαμπάκης” ήδη προ δέκα μηνών.

Για τον δε Χρήστο Μέτιο, ο κος Αυγενάκης είχε λιγότερα να πει, εντούτοις του αναγνώρισε ότι “δούλεψε για δύο χρόνια περίπου κάτω από δύσκολες συνθήκες μετά την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη”.

Η επίσκεψη Αυγενάκη όμως δεν ήταν τόσο ήσυχη, όσο επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί καθώς στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου, οι τόνοι ανέβηκαν ουκ ολίγες φορές καθώς υπάρχουν πολλά στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής που δυσανασχέτησαν με τις επιλογές των προσώπων. Ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν ελήφθη καθόλου σοβαρά η θέση της ΝΟΔΕ για τα πρόσωπα και δη για αυτό του κου Μέτιου, ο οποίος συγκεντρώνει μία εκπεφρασμένη αρνητική διάθεση από σειρά στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολλά εκ των οποίων έχουν εκφράσει τις θέσεις τους και επωνύμως.

Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο γεννάται ένα ερωτηματικό καθώς τουλάχιστον 19 εν ενεργεία σύμβουλοι της Περιφερειακής Αναγέννησης έχουν υπογράψει ότι δεν επιθυμούν τον κο Μέτιο στο τιμόνι της ‘Περιφερειακής Αναγέννησης’, χωρίς βέβαια να έχουν καταστήσει σαφή τη στάση ή την πρόθεση τους για το μέλλον. Από τα έως τώρα δεδομένα πάντως, δεν προμηνύεται θετική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα που εκδηλώνει επίσημη στήριξη προσώπων στον επικείμενο αυτοδιοικητικό στίβο και μένει τώρα να φανεί πώς θα κινηθούν και τα υπόλοιπα κόμματα.