Σύλλογος ΑμεΑ Έβρου: “Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στέγη”

Μετά τη “συσκότιση” στο παλιό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Έβρου άδραξε την ευκαιρία να επαναφέρει στη δημοσιότητα το αίτημά του για μετεγκατάσταση σε ένα κτίριο που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των μελών του.

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Έβρου είναι και αυτός “θύμα” της κατάστασης που επικρατεί στο παλιό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου πριν από μία εβδομάδα διακόπηκε η ηλεκτροδότηση οριστικά. Αυτό συνέβη με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, αφού πλέον το κτίριο δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του, αλλά σε αυτήν του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έτσι, οι επτά Σύλλογοι και φορείς που είχαν πάρει χώρους στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα αναγκάστηκαν σε άτυπη παύση λειτουργίας έως ότου διευθετηθεί το θέμα της ηλεκτροδότησης μερίμνη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κατάσταση αυτή όμως προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες στον Σύλλογο ΑμεΑ Έβρου, που ζητά πλέον την μετεγκατάσταση του σε νέο κτίριο, στο οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τα μέλη του και τις ανάγκες τους. Ο σύλλογος που εκπροσωπεί 5.000 μέλη από όλο τον Έβρο, στεγάζεται στο παλιό Νοσοκομείο εδώ και έντεκα χρόνια.