“Μεγαλώνει” το Μειονοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης – Αναζητούνται χώροι

Στη δέσμευση ότι θα βρεθούν χώροι που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του Μειονοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης, προχώρησε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, επισκεπτόμενος τη συνοικία της οδού Άβαντος.

Όπως πληροφορούμαστε από δελτίο τύπου του αθλητικού και πολιτιστικού σωματείου “Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη” Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων στο Θρήσκευμα του Δήμου Αλεξανδρούπολη, ο κος Λαμπάκης επισκέφθηκε τη συνοικία συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Γκοτσίδη.

Το σχολείο αποτελεί μείζον πρόβλημα της συγκεκριμένης συνοικίας καθώς στο τέμενος όπου στεγάζεται σήμερα, δεν χωρούν τα 100 και πλέον παιδιά που φοιτούν και ως εκ τούτου το σχολείο λειτουργεί με “διπλοβάρδιες”, αλλά αυτό αποτρέπει τα παιδιά από οποιαδήποτε άλλη εξωσχολική δραστηριότητα, αφού λόγω σχολικού προγράμματος δεν μπορούν να είναι συνεπή.

Άλλα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση αυτή ήταν η επέκταση του μουσουλμανικού νεκροταφείου, η ονοματοδόσια των δρόμων καθώς και η ασφαλτόστρωση/επιδιόρθωσή τους καθώς και ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη, ο πρόεδρος του Σωματείου Γιασάρ Δαγλή, δήλωσε: “θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και τον κο Γκοτσίδη για την συγκεκριμένη επίσκεψη, αλλά και να τονίσω ότι αυτό που περιμένουμε είναι πράξεις. Υποδεχθήκαμε τις δεσμεύσεις με καλή θέληση, όμως δεν επαναπαυόμαστε και δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των ενεργειών που θα τις μετουσιώσουν σε πράξεις”.