Η “γαλάζια” ημερήσια εκδρομή που έκαψε τον Χρήστο Μέτιο

Με κακά μαντάτα για τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης γύρισε από την Αθήνα το πούλμαν που μετέφερε εκεί τους συμβούλους της Περιφερειακής Αναγέννησης για να συναντηθούν με τον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη.

Θέμα της συνάντησης ήταν φυσικά οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και όντως η μετάβαση έγινε με λεωφορείο για να είναι οικονομικά ανεκτή από όλους όσοι ήθελαν να συμμετέχουν.

Εν τέλει το λεωφορείο μετέφερε 27 εκδρομείς – περιφερειακούς συμβούλους ανάμεσα στους οποίους και οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “R” οι Σύμβουλοι κλήθηκαν να πουν την άποψή τους και για τον Χρήστο Μέτιο, ο οποίος ως γνωστόν επιθυμεί να συνεχίσει να ηγείται της παράταξης.

Όμως οι σύμβουλοι δεν έχουν την ίδια άποψη. Πιο συγκεκριμένα οι 19 από αυτούς (μεταξύ τους και οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες)  υπέγραψαν ένα κείμενο στο οποίο εν πολλοίς αναφέρεται ότι ο κος Μέτιος δεν κατάφερε να αναπληρώσει το κενό του θανάτου του Γιώργου Παυλίδη, ειδικά στο κομμάτι της διατήρησης της συνοχής της παράταξης. Ως εκ τούτου κρίνεται μη κατάλληλος για την θέση του επικεφαλής στις επικείμενες εκλογές. Από τους 27, οι 4 κράτησαν ουδέτερη στάση και οι άλλοι τέσσερις δήλωσαν υπέρ του.

Ο κος Μέτιος δεν ηταν επιβάτης του πούλμαν, παρόλα αυτα παραβρέθηκε σε αυτη τη συνάντηση ομως μετά τις δηλώσεις υπέρ και κατά του. Κανείς δεν γνωρίζει βέβαια τη βαρύτητα που θα έχει το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής στην τελική επιλογή προσώπου από τη Νέα Δημοκρατία αν και οι εκδρομείς υπονοησαν την πρόταση τους, φωτογραφίζοντας συγκεκριμενα πρόσωπα που θα ήθελαν/μπορούσαν να στηρίξουν.

Στην εκδρομή συμμετείχε και ο ανεξαρτητοποιημένος σύμβουλος της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση” Οντέρ Μουμίν, ο οποίος με προσωπική του επιστολή προ ολίγων ημερών ενημέρωσε την Νέα Δημοκρατία για την -κατά την άποψή του- ακαταλληλότητα του κου Μέτιου ως επικεφαλής της παράταξης.