Δυο δασάκια στην Αλεξανδρούπολη χρειάζονται τη βοήθεια του κόσμου!

Περίπου 500 δέντρα προσπαθεί να σώσει μία ομάδα ανθρώπων στην Αλεξανδρούπολη που συντονίζονται στην κίνηση “Πάρκο να γίνει”. Εδώ και πέντε χρόνια ενεργούν ώστε τα δέντρα που “περίσσεψαν” στο στρατόπεδο Ιωάννου μετά τη διέλευση του μικρού περιφερειακού της πόλης, να μην κοπούν αλλά να “γίνουν Πάρκο”.

Τα δέντρα επιμερίζονται σε δύο εκτάσεις εκατέρωθεν του δρόμου, που συνολικά φτάνουν σε εμβαδό τα 9 στρέμματα. Με ενέργειες των “Πάρκο να γίνει”, αμφότερες οι εκτάσεις έχουν χαρακτηριστεί ως “δάση”, ώστε να προστατευτούν από την υλοτόμηση στο μέλλον.

Μόνο που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει άλλη άποψη και προσέβαλε τον χαρακτηρισμό, ζητώντας την άρση του. Στην πρώτη συζήτηση του αιτήματος από τα αρμόδια όργανα, οι ‘Πάρκο να γίνει’ κέρδισαν τη μάχη, αλλά δυστυχώς όχι τον πόλεμο. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επανήλθε και ζητά τη συζήτηση του αιτήματος σε δεύτερο βαθμό (σ.σ. κάτι που θα γίνει στις 15/10) με τους “Πάρκο να γίνει” να δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Στην προσπάθεια τους να σώσουν τα δέντρα με δεδομένο ότι “σε μια πόλη με λίγα δέντρα είναι άδικο να κοπούν κι αυτά”, όπως λέει το μέλος της Κίνησης Γιώργος Δεληγεωργάκης, ενημέρωσαν τους διερχόμενους του περιφερειακού το βράδυ του Σαββάτου ζητώντας μάλιστα και τις υπογραφές όσων επιθυμούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια τους και με αυτόν τον τρόπο.

Οι “Πάρκο να γίνει” παλεύουν για τη διάσωση των δέντρων τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι ίδιοι δε, παρουσιάζουν τον αγώνα τους, ως αγώνα υπεράσπισης και όχι ως αγώνα έναντι κάποιου – γεγονος που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και ενεργούν.

Σ.σ. Για όσους δεν κατάλαβαν, πρόκειται για τα δύο δασάκια στην διασταύρωση του περιφερειακού με τον δρόμο της Εφορίας